AleksMozecie rozwinac kwestie gorszego przyswajania białka z surowego miesa wolowego - np. tatar z poledwicy.
O białkach jaj słyszałem ale o miesie nic takiego do mnie nie dotarło.
https://m.
Widziałem to pod mikroskopem. Dodajmy do tego, że niestrawione białko które wyląduje w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego gdzie go nie powinno być, powoduje namnażanie patogennej flory i potem wynikają z tego same problemy, a przede wszystkim manifestują się w postaci wzdęc, wielkich brzuchów i szerokich talii, która to rzekomo mają poszerzać warzywa czy kleik do którego damy zamiast 0,5 to 1,5l wody, co mnie zawsze bawi jak czytam czy słucham mądrości koksow, którym woda powiększa talię.
Jako ciekawostkę gość dodał tutaj, że wpc poddane obróbce termicznej będzie lepiej strawne wbrew temu co się powiela, że wpc czy izolat ginie po podgrzaniu.