Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
861
Napisanych postów
13727
Wiek
51 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
126213
Harold
Świnina jakoś mi nie służy. Ani smak ani zapach. Od czasu do czasu jem kurę lub indyka ale podaż to głównie krowa jakieś 5 kilo na tydzień plus ryby głównie tunczyk.
To ja się pewnie mieszczę w 5 kg kury i wieprza tygodniowo, dodatkiem są głównie jaja i ser biały
Szacuny
126
Napisanych postów
503
Wiek
27 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
9798
Jestem teraz na mostku, chce sobie dać 3 miesiące, co zazwyczaj wrzucacie, jeżeli to nie za ogólne pytanie, żeby się troche podreperować, możecie podać jakies podstawy + plus jakieś widzimisie, tak żeby było ciekawiej dla dyskusji ;)
Szacuny
1323
Napisanych postów
1407
Wiek
30 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
51615
Co do tej wołowiny. Dla mnie to ona smakuje "wybitnie" bo jest trudnodostepna i droga. Znaczy trudnodostępne są te lepsze kawałki. Kiedy mi się nie powodziło, to byle steka w przerwie od kury jadłem z takim pietyzmem, że jak sobie pomyślę o tym dzisija to wywołuje to uśmiech na mojej twarzy. Coś jak kawior, najpierw chłopi z głodu wpieprzali rybią ikrę, a później stało się to luksusem. Kiedy mi się poprawiło, to przy okazji chadzało się do różnych miejsc. I zdecydowanie bardziej wolę zjeść fileta z indyka, a na dobre żarcie iść na jakiś ramen czy sushi, a steki po stówie za porcję niczym mnie nie zachwycają, dobra karkówka z wieprza mi smakuje podobnie jak luksusowy stek t-bone, mignon może jest delikatniejszy i faktycznie czymś tam się wyróżnia, ale nadal nie jest to coś zachwycającego, za co warto tyle płacić, to taki kawior dla mnie ;)
Szacuny
5479
Napisanych postów
15497
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
389008
ja tez nie widze w steku nic nadzwyczajnego, stac mnie na porzadnego tbona a kupuje raz na ruski rok... zreszta radze poczytac arta naszego ulubionego autora z sfd, czerwone mieso jest be i skraca zycie
Szacuny
1660
Napisanych postów
5479
Wiek
35 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
94310
jakis czas temu natknalem sie na sklep internetowy w uk, ktory sprzedaje egzotyczne miesa, typu z gazeli, antylopy, zebry, kangura, weza itp. musze w koncu odnalezc ten sklep i cos zamowic, bo z checia bym poprobowal jakies takie wynalazki. ciekawe tylko, jak ze swiezoscia tego miesiwa
when im going to do some mountaineering actually im going back home