SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7493901

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2245 Napisanych postów 12666 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 170985
Nie wiedzę problemu na przyrządzenie chudej kury żeby nie była sucha jak papier, choćby grill elektryczny, jak juz robię kurę to tym sposobem zawsze wychodzi soczysta

Brak podpisu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 13140 Napisanych postów 18874 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 339452
Ja kupuje piorko w auchanie. 3g/100g fatu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 232 Napisanych postów 690 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21622
Wojmir28
asmo1992
kamilos136
Na dniach wrzucam Nopal na podregulowanie lipidogramu. Wystarczy zalecana dawka czyli 2 tabletki po 650 mg dziennie czy dać więcej?


Nic mi nopal nie pomogl mimo dobrej miski przyspieszyc ogarniecie lipidow.


@Wojmir to jak nabijasz bialko jesli suchej kury nie jesz:)?


Po pierwsze marynowanie i smażenie czy pieczenie nie do sucha i już jest smacznie. Po drugie od czego masz sosy low fat skyry i inne pierdoły. Dla mnie 5g oliwy w ryżu wymieszanej z kurą i doprawionej nawet samym czosnkiem z papryka już jest na tyle smaczne że wciągam nosem.

A białko standardowo idzie 2x proch 2x kura, twaróg, jaja tutaj zazwyczaj miksuje z prochem czy mięsem.

W dnt jem 4x mięso raz jaja wpc raz twaróg i kazeina.

Czasem zjem plesniowy, rybę, wolowine, wieprza, jakiś inny tłusty ser, swoją drogą w Auchanie za ok 7 zł jest 200g sera harcenskiego 0 fat, który śmierdzi i zachowuje się coś jak plesniowy, fajny do tostow jak ktoś lubi takie smierdziuchy


Ja mam ten minus ze bezlaktozowe musze, z glupiej kostki sera 10g fatu idzie, tak samo bialko to izolaty tylko. Marynujesz dlugo przed smazeniem i w jakiej ilosci fatu? Masz jakis sposob sprawdozny na smazenie tj rzucac na rozgrzana bardzo rozgrzana zimna patelnie czy bardziej dobra patelnia i elo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86529
koguta też można zamarynować , wyciągnąć z lodówki żeby się zagrzał , i wrzucić do gotującego się wrzątku i podgotować.Wrzątek momentalnie zamknie pory pozostawiając sok w środku.

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 13140 Napisanych postów 18874 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 339452
Ja tak robie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
Ja mam ten komfort że nie jestem wybredny i raz ustalone menu mogę ciągną kilka miesięcy i wystarczy zmiana sosu na inny i nadal wchodzi. Znacznie łatwiej wtedy o powtarzalność

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oj kurcoki kurcoki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
acidm
koguta też można zamarynować , wyciągnąć z lodówki żeby się zagrzał , i wrzucić do gotującego się wrzątku i podgotować.Wrzątek momentalnie zamknie pory pozostawiając sok w środku.


Kuzwa co to za metody , zamknięte pory koguta
Kto na to patrzy . Masakra
Kupuje operydalam i z głowy . A se porani bym miał głowę zawracać
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
asmo1992
Wojmir28
asmo1992
kamilos136
Na dniach wrzucam Nopal na podregulowanie lipidogramu. Wystarczy zalecana dawka czyli 2 tabletki po 650 mg dziennie czy dać więcej?


Nic mi nopal nie pomogl mimo dobrej miski przyspieszyc ogarniecie lipidow.


@Wojmir to jak nabijasz bialko jesli suchej kury nie jesz:)?


Po pierwsze marynowanie i smażenie czy pieczenie nie do sucha i już jest smacznie. Po drugie od czego masz sosy low fat skyry i inne pierdoły. Dla mnie 5g oliwy w ryżu wymieszanej z kurą i doprawionej nawet samym czosnkiem z papryka już jest na tyle smaczne że wciągam nosem.

A białko standardowo idzie 2x proch 2x kura, twaróg, jaja tutaj zazwyczaj miksuje z prochem czy mięsem.

W dnt jem 4x mięso raz jaja wpc raz twaróg i kazeina.

Czasem zjem plesniowy, rybę, wolowine, wieprza, jakiś inny tłusty ser, swoją drogą w Auchanie za ok 7 zł jest 200g sera harcenskiego 0 fat, który śmierdzi i zachowuje się coś jak plesniowy, fajny do tostow jak ktoś lubi takie smierdziuchy


Ja mam ten minus ze bezlaktozowe musze, z glupiej kostki sera 10g fatu idzie, tak samo bialko to izolaty tylko. Marynujesz dlugo przed smazeniem i w jakiej ilosci fatu? Masz jakis sposob sprawdozny na smazenie tj rzucac na rozgrzana bardzo rozgrzana zimna patelnie czy bardziej dobra patelnia i elo?


Dobę zazwyczaj i bez tłuszczu, bo po co. Czasem może doleję do 2-3kg z 10-20ml oliwy, ale raczej bez.
Dobry tip to kwaśna marynata, która już przed obróbką zamknie Ci częściowo pory. Sos bbq, musztarda, nawet ketchup+papryka wędzona jest kozak.
Patelnia rozgrzana i ilość mięsa dostosowana do wielkości patelni, za dużo dasz zacznie się dusić, za mało zacznie się palić. I warto wyjąć mięso z lodówki z 2-3h wcześniej. Jak robisz hurtem to zawsze będzie mniej soczysta niż taka zrobiona na kilka posiłków.
A najlepiej to piec w rękawie w całości, kwaśna marynata, 20-30min 180*C, termoobieg i masz soczyste piersi w uj.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86529
Lux1980
acidm
koguta też można zamarynować , wyciągnąć z lodówki żeby się zagrzał , i wrzucić do gotującego się wrzątku i podgotować.Wrzątek momentalnie zamknie pory pozostawiając sok w środku.


Kuzwa co to za metody , zamknięte pory koguta
Kto na to patrzy . Masakra
Kupuje operydalam i z głowy . A se porani bym miał głowę zawracać


Spadaj
Amerykańscy naukowcy dowiedli że sucha kura wpływa negatywnie na psychike,przyrosty,inflacje i populacje kóz górskich w Kambodży.Szanuj kozy.
1

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

forma lato