Wojmir28Natan33ryba266Natan czytaj ze zrozumieniem. "Kilka posiłków tak złożonych żeby się cukier powoli podnosił" czyli nie chodzi o tłuszcz tylko bialko, ww złożone.
Zmieniony przez - ryba266 w dniu 2019-10-30 16:35:35
Wypowiedzi tego pana czasami w dwojaki sposób mozna zrozumieć czyli ma problem z poprawnym wyrażeniem swoich myśli a Ty chyba chciałeś przycukrować troszkę i w doopkę wjechać koledze ze się tutaj przysadziłeś do mnie.
Pyta o tłuszcze, mowi o konieczności ich wdrożenia ale ta część po przecinku już nie miała nic wspólnego z tymi tłuszczami o których mówił/pytała, czyż nie tak?
A żeby spowolnić wzrost cukru we krwi to wystarczy dodać tłuszcz do posiłku, czy nie tak?
Czyli chodziło jednak o posiłki wegle i białko bez tłuszczu? Przecinek nas o tym informował ze juz mowa o ww+b a nie o tluszczach??
Nie pisałem nic o konieczności wdrożenia tłuszczów, tylko okreslilem ile najleorij i jakie najlepiej i wydaje mi się, że to dosyć jasne.
Nie napisałem nic w stylu koniecznie wrzuć tyle tłuszczu, tylko w skrócie tłuszcz 10-15%, rodzaj. Żeby już nie czekać na odpowiedź ile je, bo wiem, że ludzie często są przyzwyczajeni do 1g/kgmc czy jakichś dziwnych wartości i potem makro wygląda tak 33%t 33w 33b.
Gdy piszę na kompie inaczej sklejam zdania, na telefonie pisze się szybko, ale nadal nie sądzę żeby brzmiało to dwuznacznie.
Edit sam kiedyś powielałem te bzdury o utlenianiu o3 w trakcie obróbki termicznej, jednak nauka jest nieubłagana i jak zwykle zamiast iść za chlopskim rozumem wystarczy poczytać
https://www.muscle-zone.pl/blog/obrobka-termiczna-ryb-a-kwasy-omega-3-epa-i-dha/
Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2019-10-30 20:05:03
Człowiek uczy się całe życie
snara