SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7371799

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94902 Napisanych postów 364898 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670403
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
lodzianin1


Dla mnie ten artykow jest taki sam jak autor napisal,zalezy kto zleci i zaplaci.

A co do internetu to juz trzeba miec wlasna wiedze bo to co w necie pisza to porazka.

Juz nie raz sie spotkem czytajac artykul napisany przez lekarza i w jednym artykule potrafil sam sobie zaprzeczyc.
Sa oplacane trole i pisza co chca

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 109 Wiek 40 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 25045
Lodzianin1 autor chyba wykasował twój komentarz...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
Lodziak jescze bana się dorobisz

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94902 Napisanych postów 364898 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670403
A to norma że kasuja, nie można mieć odmiennego zdania
2

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1681 Napisanych postów 3712 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39271
lodzianin1


Ten człowiek jest niepodrabialny. Wszystko co zarzuca innym można przypisać jemu samemu. To sekciarz od "badań". Jeszcze 15 lat temu taki jak on kłóciłby się z każdym że przecież "badania naukowe pokazują wyraźnie, że faza nasycenia kreatyną jest niezbędna, a tylko internetowi szamani biorą stałą dawkę" Facet ma poważne problemy z EGO - chęć ciągłego posiadania "racji", żadnego marginesu dla własnych błędów, żadnej tolerancji dla innych opinii i hipotez. Klapki na oczach.

Poza tym jak jest taki mądry to niech powie, czy masło czy margaryna jest lepsze? Czy amerykańscy naukowcy już ustalili to? Co na to "badania"?
5

POWERED BY ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 22436 Napisanych postów 32898 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 403354
Masło klarowane jest jednym z gorszych wyborów do smażenia ze względu na stosunkowo dużą zawartość utlenionego cholesterolu w porównaniu do innych tłuszczy. Ale wszystko zależy od dawki, jak ktoś rzadko smaży i na małej ilości to pewnie jeden kit
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
blase83
Masło klarowane jest jednym z gorszych wyborów do smażenia ze względu na stosunkowo dużą zawartość utlenionego cholesterolu w porównaniu do innych tłuszczy. Ale wszystko zależy od dawki, jak ktoś rzadko smaży i na małej ilości to pewnie jeden kit


Dla mnie klarowane najlepsze,najsnaczniejsze staki mi wychodza.

Olej kokosowy i palmowy. Olej kokosowy to najbardziej nasycony tłuszcz występujący w przyrodzie, zatem najlepiej nadaje się do smażenia. Każdy inny tłuszcz jest już gorszy niż olej kokosowy, ale z kronikarskiego obowiązku wymienię jeszcze kilka.
Masło klarowane (ghee, ghi) – czysty tłuszcz pozbawiony laktozy (węglowodanów) i kazeiny (białka). Temperatura dymienia masła klarowanego wynosi ponad 250°C. Idealnie nadaje się do smażenia na głębokim tłuszczu – czego przykładem są Indie, gdzie ghee stosuje się codziennie do przyrządzania smażonych potraw.

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
jeszcze mamy dobre tluszcze do smazenia takie jak np. tluszcz z gesi, tluszcz z kaczki, smalec, czy chociazby olej z awokado
1

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 22436 Napisanych postów 32898 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 403354
Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje.
Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium