SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7381972

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
czellista
prawda jest jedna, ktora chyba kazdy tutaj zna, czyli po to nalezy miec urozmaicona diete i z glowa komponowac swoj jadlospis, zeby wyposrodkowac negatywne jej skutki. bo w XXI wieku czego sie nie dotkniesz to zle. substancji antyodzywczych jest mnostwo - fityniany, szczawiany, goitrogeny, arszenik, randap, alfatoksyny, metale ciezkie i mozna tak wymieniac i wymieniac. ale skoro jestesmy swiadomi tych wszystkich rzeczy to mozna omijac niektore rzeczy i po co dokladac sobie kolejna cegielke w strone problemow zdrowotnych skoro swiadoma osoba nie musi... szczegolnie miedzy nami, sterydziarzami, co wbijaja w siebie towar chooj wie skad, chooj wie jak zanieczyszczony itd.


I tu sie zgodze ze jedynie mozemy wybierac mniejsze zlo i niwelowac skutki jedzenia takiego.

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
Wojmir28
Dowody anegdotyczne i jeszcze ten przytyk do pieczywa


Znam 3 piekarzy zaden z nich nie je pieczywa!

Zgadnij czemu ?

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
nie wiem dlaczego pieczywo jest tak demonizowane... rozumiem demonizowanie pieczywa, gdzie wiecej w skladzie jest E, niz produktow do jego wyrobu, ale nie widze absolutnie nic zlego w pieczywie domowej roboty, na zakwasie / drozdzach z dobrej jakosci maki

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
J.w, a dodać należy, że boczki smalce może były ok, ale wtedy kiedy ludzie mieli niska dostępność energii i dużo ruchu, więc sięgało się po pokarmy o najwyższej gęstości energetycznej, a i tak było w deficycie. Fakt, że dziadek jadl sam boczek i żył 150lat nie wynika z tego, że boczek jest zdrowy, bo nie jest i nie dzięki boczkowi żył 150lat tylko dzięki temu, że przez większość czasu był w deficycie i odstępy między posiłkami mogłyby długie. A wpływ tych rzeczy na zdrowie i długowieczność jest dziś dosyć dobrze poznany. Dziś mamy wysoka dostępność energii i mało możliwości by się ruszać, dlatego lepsza będzie dieta opierająca się o pokarmy o niskiej gęstości energetycznej. Co do pieczywa, Snara popatrz a ja znam 4 (słownie Czterech to więcej niż trzy ) piekarzy którzy jedzą pieczywo. Myślę że powinni sobie porozmawiać z Twoimi znajomymi, ale póki co to ja mam rację, bo wygrywam jednym piekarzem....kutw3
6
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
czellista
nie wiem dlaczego pieczywo jest tak demonizowane... rozumiem demonizowanie pieczywa, gdzie wiecej w skladzie jest E, niz produktow do jego wyrobu, ale nie widze absolutnie nic zlego w pieczywie domowej roboty, na zakwasie / drozdzach z dobrej jakosci maki


Ja nie pisalem o pieczywie domowej roboty.

Tylko o tym co jest w sprzedazy

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
Wojmir28
J.w, a dodać należy, że boczki smalce może były ok, ale wtedy kiedy ludzie mieli niska dostępność energii i dużo ruchu, więc sięgało się po pokarmy o najwyższej gęstości energetycznej, a i tak było w deficycie. Fakt, że dziadek jadl sam boczek i żył 150lat nie wynika z tego, że boczek jest zdrowy, bo nie jest i nie dzięki boczkowi żył 150lat tylko dzięki temu, że przez większość czasu był w deficycie i odstępy między posiłkami mogłyby długie. A wpływ tych rzeczy na zdrowie i długowieczność jest dziś dosyć dobrze poznany. Dziś mamy wysoka dostępność energii i mało możliwości by się ruszać, dlatego lepsza będzie dieta opierająca się o pokarmy o niskiej gęstości energetycznej. Co do pieczywa, Snara popatrz a ja znam 4 (słownie Czterech to więcej niż trzy ) piekarzy którzy jedzą pieczywo. Myślę że powinni sobie porozmawiać z Twoimi znajomymi, ale póki co to ja mam rację, bo wygrywam jednym piekarzem....kutw3


To ze twoi piekarze jedza to ich sprawa.

Jak to mowia,
Jeden lubi pomarancze a drugi jak mu nogi smierdza .

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
Szacuny 5412 Napisanych postów 15431 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 388467
k***a chlopy, nie licytujcie sie kto ilu zna piekarzy, ja sam znam 8 czyli jednego wiecej niz wy razem wzieci i zdania sa podzielone a tak na serio, to nie widze nic zlego w pieczywie, w sumie do kazdego zarcia mozna sie o cos doj**ac...
2

http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html

LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
Moze to nie najlepszy material ale duzo mowi.



snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
W chlebie ni ma chleba i kurczak to nie kurczak w 100%
A ryba to wiewiórka ....
Boshe ....

Źródło: GAZETA FAKTY
A nie c***iwnik


Zmieniony przez - Lux1980 w dniu 2019-12-29 14:50:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
ja nawet widzialem material, ze pieczarki to mieso

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium