Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
24442
Napisanych postów
68129
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
537945
Przy gotowaniu wydaje mi sie ze moze wiecej ubyc, jak przy smazeniu lub pieczeniu. Wiem jak tato i dziadek szynke gotuja na swieta, to z 8-10kg dobre 3-4 uciekaja
Szacuny
5123
Napisanych postów
13126
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
771230
Najgorsze to te gówna z biedry. Nie dość, że się psują szybko to zamiast się smażyć to się duszą w tej wodzie. Ble, choćby 1 kg był po 4 zł to bym nie wziął
1
"Wszystko co teraz potrzebujesz to odrobina wyobraźni...Wasza wyobraźnia czy w to wierzycie czy nie, jest zwiastunem szczęścia jakie zagości w waszym życiu. Jeśli nie jesteś w stanie wyobrazić sobie tego jak może być, to nie oczekuj, że kiedykolwiek to ujrzysz spoglądając w lustro"
Szacuny
1323
Napisanych postów
1407
Wiek
30 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
51615
snara
k***aa kupilem 3.5 kg wolowiny po ugotowaniu 2.5 kg
h** czlowieka moze strzelic
A mieso bralem u brudasa ze nie powinno byc naj**ane woda itd
Mięśnie składają się z wody, zawsze jestem w szoku, że osoba ćwicząca, nie wie o tym, że mięso naturalnie zawiera wodę. Jak się dusi mięso zamiast szybko zamknąć pory z zewnątrz, to traci bardzo dużo wody. Mogę Ci z tego samego kawałka, usmażyć steka, który straci 15 20% płynu, lub ugotować gdzie pójdzie 40%.
Szacuny
1323
Napisanych postów
1407
Wiek
30 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
51615
Nie unos się tak, po prostu wszędzie wszyscy widzą spisek, bo widzieli na jutubie filmik jak indyjskiej taśmie pompowane są kurczaki. Tyle ucieka jak się niefortunnie podda obróbce, ile razy robiłem steka 200g z kawałka i zostawalo ok 180g, a resztę w kostkę na kilka dni dusilem i uciekło 40%, dla zobrazowania z 3kg zostaje ok 1,8-2kg. Wystarczy tutaj drobny błąd, nie zamkniesz porów przed duszeniem wrzucisz za dużą ilość na patelnię, za mały ogień, za mocno obnizysz temp. i zacznie pusczac wodę.