SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7328668

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94610 Napisanych postów 364571 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669477
snara
k***aa kupilem 3.5 kg wolowiny po ugotowaniu 2.5 kg

h** czlowieka moze strzelic
A mieso bralem u brudasa ze nie powinno byc naj**ane woda itd


Taka strata jest chyba normalna przy obróbce, Chociaż fakt dość dużo

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
lodzianin1
snara
k***aa kupilem 3.5 kg wolowiny po ugotowaniu 2.5 kg

h** czlowieka moze strzelic
A mieso bralem u brudasa ze nie powinno byc naj**ane woda itd


Taka strata jest chyba normalna przy obróbce, Chociaż fakt dość dużo


Wlasnie o wiekosc chodzi,jak bym smazyl czy piekl to ok
Ale po gotowaniu takich jaj nie widzialem zeby 1kg polecialo
1

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94610 Napisanych postów 364571 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669477
Nastrzykuja woda te mięsa

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24442 Napisanych postów 68129 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 537945
Przy gotowaniu wydaje mi sie ze moze wiecej ubyc, jak przy smazeniu lub pieczeniu. Wiem jak tato i dziadek szynke gotuja na swieta, to z 8-10kg dobre 3-4 uciekaja

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5123 Napisanych postów 13126 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 771230
Najgorsze to te gówna z biedry. Nie dość, że się psują szybko to zamiast się smażyć to się duszą w tej wodzie. Ble, choćby 1 kg był po 4 zł to bym nie wziął
1

"Wszystko co teraz potrzebujesz to odrobina wyobraźni...Wasza wyobraźnia czy w to wierzycie czy nie, jest zwiastunem szczęścia jakie zagości w waszym życiu. Jeśli nie jesteś w stanie wyobrazić sobie tego jak może być, to nie oczekuj, że kiedykolwiek to ujrzysz spoglądając w lustro"

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cayek__Road_to_Aesthetics_2015/16_-t1062933.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
snara
k***aa kupilem 3.5 kg wolowiny po ugotowaniu 2.5 kg

h** czlowieka moze strzelic
A mieso bralem u brudasa ze nie powinno byc naj**ane woda itd


Mięśnie składają się z wody, zawsze jestem w szoku, że osoba ćwicząca, nie wie o tym, że mięso naturalnie zawiera wodę. Jak się dusi mięso zamiast szybko zamknąć pory z zewnątrz, to traci bardzo dużo wody. Mogę Ci z tego samego kawałka, usmażyć steka, który straci 15 20% płynu, lub ugotować gdzie pójdzie 40%.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
No to miesien jest z wody a tego to nie wiedzialem .k***a uposledzony nie jestem

Zre na co dzien minimum wolowiny od kilku lat i wiem ile sp*****la jak gotuje czy inaczej obrabiam.

Jestem poprostu zdziwiony ubytkiem tak duzym co sie nie zdarzalo .

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
0.5 do 1kg wola Wojmir ogarnij sie piszac takie teksty

Miesien z wody bo patrze ty tu teraz najmadrzejszy jestes

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24442 Napisanych postów 68129 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 537945
Snara jak masz porownanie bo jadasz czesto gotowana to faktycznie lipny kawalek brudny dal

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Nie unos się tak, po prostu wszędzie wszyscy widzą spisek, bo widzieli na jutubie filmik jak indyjskiej taśmie pompowane są kurczaki. Tyle ucieka jak się niefortunnie podda obróbce, ile razy robiłem steka 200g z kawałka i zostawalo ok 180g, a resztę w kostkę na kilka dni dusilem i uciekło 40%, dla zobrazowania z 3kg zostaje ok 1,8-2kg. Wystarczy tutaj drobny błąd, nie zamkniesz porów przed duszeniem wrzucisz za dużą ilość na patelnię, za mały ogień, za mocno obnizysz temp. i zacznie pusczac wodę.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium