SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7372161

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 309 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14855
Pracuje w rzeźni kurczaków, byłem na wizytacji w kilku i nigdy nie widziałem żeby gdzieś się bawili w takie pistolety do cyckow
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29591 Napisanych postów 62967 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 902699
To gratuluję rozgarnięcia. W czasie wizytacji itp raczej się nie praktykuje takich zakazanych metod.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2423 Napisanych postów 4850 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 44223
Hejchaczi
Pracuje w rzeźni kurczaków, byłem na wizytacji w kilku i nigdy nie widziałem żeby gdzieś się bawili w takie pistolety do cyckow


A politycy pracujący w rządzie mówią, że narodu nie okradają
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71328 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575929
Już tak nie gadajcie ...są jeszcze uczciwi rzeźnicy ...i uczciwi politycy ...









...ale może w innym kraju
5

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 610 Napisanych postów 1138 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 28686
Hejchaczi
Nastrzykiwanie mięsa to jakiś mit. Jedynym miejscem gdzie kurczak nasiąka woda to jak po wypatroszeniu ma kąpiel w wodzie lodowej z dodatkiem wody utlenionej. To czy mniej czy bardziej wodniste mięso zależy od hodowcy, czym był karmiony, warunkach i czasie hodowli. Czasem zdążają się kurczaki że mięsa mają dużo np kurczak 3kg+, a kości/chrząstki małe i pękają w rękach i wtedy mięso jest takie wodniste, często nawet ma jakieś dziwę włókna.



Jak za dużo hormonów i estro wyj**alo kurczakowi to i wody złapał

A tak na serio całe elementu mięsa wieprzowego sprzedawanego nie są nastrzykiwane. Nastrzykiwane jest wszystkożerne co jest poddane obróbce innej niż konfekcjonowanie. Takie jest prawo, które nie pozwala na takie zabiegi.


Np taka szynka wędzona to nastrzyk ma na ok 30% ustawiany, tyle jest w stanie wyciągnąć solanki.
Są też takie wyroby, które udźwigną 50 i więcej % nastrzyku.

Dla przykładu np. kartkówki gotowej marynowanej nie opłaca się kupować bo jestem poddana konfekcjonowaniu i nawet jak ma cenę trochę niższa to ok35-40% to woda więc jak odejmiemy różnice między karkówka tylko konfekcjonowanana to dajemy robić się w ch**a. Bo płacimy za wodę z solą i kilkoma substancjami chemicznymi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71328 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575929
Prawo..? Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywych, wystarczy odszukać chociażby ostatni raport z października co produkują i wciskają publice producenci. I nie chodzi mi o ostatnią aferke z pakowaniem w drób oleju technicznego (smary paliwa itp..) zamiast spożywczego
4

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2235 Napisanych postów 12665 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 170912
No jak ktoś myśli że kupując połowę tańszego fileta z kury na promocji dostaje to samo co w regularnej cenie to problem polega w jego naiwności,

w mojej okolicy są dupne hale Kanii, teraz już inna firma to odkupiła przez wałki, ferm drobiu też trochę jest, pracowało w tych miejscach kilku znajomych, jak ktoś myśli ze standardowa produkcja wygląda jak ta podczas wizytacji to ja koorwa współczuję naiwności
2

Brak podpisu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2423 Napisanych postów 4850 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 44223
Pewnie, że tak. PRL wiecznie żywy, przed wizytacją to i trawę na zielono pomalują. Nic się nie zmieniło, dalej jest jak w filmach Barei


Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2022-11-07 12:28:51
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2235 Napisanych postów 12665 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 170912
Dokładnie, niby regulacje, normy certyfikaty,

chodź produkcja w byłym zakładzie Kanii aktualnie Cedrob, pełna profeska, ziomek pracuje tam już kilka lat, stanowiska w których mieszają np mięcho na kiełbachę itp są opyerdolne kamerami tak że nie prześlizgnie się do gara nic co nie powinno,
pełna sterylność,

ale jak już chodzi o dymanie klientów na ilości jaka się finalnie dostaje to już inna para kaloszy ;)
1

Brak podpisu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 720 Wiek 34 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 8637
meirii
No nie wiem, czasem zdarza się elegancka pierś z kurczaka a czasem wodnista mocno.

To nie wiem gdzie kupujesz, bo ja zawsze mam taką samą, przez co dokładnie wyliczam i wszystko się niemal zgadza co do joty.

Jak ktoś myśli, że piers z kurczaka od rzeźnika osiedlowego, która jest droższa, jest lepszej jakości, niż w popularnych marketach to gratuluję ogarnięcia. Nie wiecie jaka jest dystrybucja tych kurczaków. A szef, który pracuje w takim osiedlowym rzeźniku z reguły stara się wcisnąć Ci ten towar starszej daty, a w marketach po prostu sam wybierasz, bierzesz i nara. Ja Wam mogę sprzedawać kurczaki po 50 zł / 1 kg jak wierzycie w magię ceny :D "Droższe, kupiłem, dobre jakościowo, a nie jakieś tanie kurczaki" - "ja kupuje tylko bio sro eko które hasały po zielonej trawce słuchając Beethovena".
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium