SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7358886

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 411 Napisanych postów 1347 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12116
Dlatego chyba będę tylko indyka kupował. A następna sprawa, te luzem piersi z kurczaka właśnie są różne, a te paczkowane w plastrach lub paskach mniejszych chyba tej wody dodatkowej nie mają. Jak uważacie?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2423 Napisanych postów 4850 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 44223
Każde mięso jest nastrzykiwane, bez wyjątku. Indyk dostaje mniej antybiotyków i hormonów, dlatego jest lepszy (np. dla dzieci).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 411 Napisanych postów 1347 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12116
No nie wiem, czasem zdarza się elegancka pierś z kurczaka a czasem wodnista mocno.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71328 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575929
meirii
Też macie wrażenie że jak kupujecie pierś z kurczaka to w jednym sklepie potrafi być twardsza z mniejszą ilością wody a w drugim miękka wodnista? Tak jakby wstrzykiwali w tym drugim wodę w cycka... Z indykiem tak nie ma, zawsze twarde mięso..


Indyk ogólnie jest twardszym mięsem.
Poza tym opinia jest taka, że indyk nie zje byle czego tak jak kurczak stąd różnice w składach samego mięsa no i prawie wszystkie afery dotyczą kurczaków, o indykach nie słyszałem albo baaardzo sporadycznie więc coś w tym jest.
Co do samego mięsa, lubię każde kiedyś indyka szło mniej, ale od dłuższego czasu idzie po równo z całą resztą.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
Szacuny 5404 Napisanych postów 15421 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 388371
zawse wybieralem indyka ponad kure, lepiej mi wchodzil i nie smierdzial jak nawet swieze piersi z kury

http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html

LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71328 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575929
Moja rodzina miała ferme kury/indyki/gesi/kaczki/gołebie. Za młodzika jak babcia zrobiła rosół ze świeżej kury i gołębia (zawsze sob i nd były 2 duże gary taki i taki) makaron swój wyrabiany to ehhhh O tych sklepowych w paczkach krążą już legendy/filmiki że też ehhh
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 309 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14855
Nastrzykiwanie mięsa to jakiś mit. Jedynym miejscem gdzie kurczak nasiąka woda to jak po wypatroszeniu ma kąpiel w wodzie lodowej z dodatkiem wody utlenionej. To czy mniej czy bardziej wodniste mięso zależy od hodowcy, czym był karmiony, warunkach i czasie hodowli. Czasem zdążają się kurczaki że mięsa mają dużo np kurczak 3kg+, a kości/chrząstki małe i pękają w rękach i wtedy mięso jest takie wodniste, często nawet ma jakieś dziwę włókna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 82 Napisanych postów 4984 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 93124
Jest jedna praktyka hodowców, kilka dni przed sprzedażą mają podany pewien lek, którego efektem ubocznym jest retencja wody, odstawiany jest około 24h przed sprzedażą, bo taka jest karencja, by nie wyszło na badaniach mięsa. Lek wychodzi, retencja zostaje
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29551 Napisanych postów 62943 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 902592
Hejchaczi żaden mit. Pakuje się pistolet z grubymi igłami i bocznymi otworami w cycka i pompuje aż puchnie woda z solą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71328 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575929
W_ojtek23
Jest jedna praktyka hodowców, kilka dni przed sprzedażą mają podany pewien lek, którego efektem ubocznym jest retencja wody, odstawiany jest około 24h przed sprzedażą, bo taka jest karencja, by nie wyszło na badaniach mięsa. Lek wychodzi, retencja zostaje


Oxymetholone


Zmieniony przez - krzykacz w dniu 2022-11-07 09:28:43
2

doping & zdrowie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium