SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7362233

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 481 Napisanych postów 1464 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 114069
To nie będę nic kombinował jak jest dobrze, dzięki ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
RObie sobie fit budyn , mleko chude miolion slodzików ,aromat skrobia..I teraz pytanie, jak skoncze robiać w mniejszej temp budyn jest rzadki ...To znaczy że szybko sie trawi i wyrzuca inse szybciej czy ta skrobia jest nie zwiazana i jest wydalana w postaci skrobii opornej,czyli bez wplywu na kal i ig?

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Nie konsystencja, choć w niewielkim stopniu owszem przez wpływ na szybkość trawienia, a bardziej temperatura i stopień ugotowania mają wpływ na ig. Wrzuć do lodówki zgęstnieje, skrobia znów zwiększy ilość wiązań i masz smaczniejszy posiłek, niższe ig. Wiem, że jest moda na nie patrzenie na ig bo coś tam, ale ja uważam, że żrąc na nadwyzce spore ilości wegli trzeba zwracać na to uwagę, choćby ze względu na stany zapalne, które skoki cukru bardzo podnoszą. A to pomijając wpływ na wrażliwość insulinową utrudnia wprost budowanie mięsa. Dlatego posiłki z w wysokim ig tylko do insy, po treningu lub 2 trakcie czy po mocno plukajacej aktywności.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
Wojmir28
Nie konsystencja, choć w niewielkim stopniu owszem przez wpływ na szybkość trawienia, a bardziej temperatura i stopień ugotowania mają wpływ na ig. Wrzuć do lodówki zgęstnieje, skrobia znów zwiększy ilość wiązań i masz smaczniejszy posiłek, niższe ig. Wiem, że jest moda na nie patrzenie na ig bo coś tam, ale ja uważam, że żrąc na nadwyzce spore ilości wegli trzeba zwracać na to uwagę, choćby ze względu na stany zapalne, które skoki cukru bardzo podnoszą. A to pomijając wpływ na wrażliwość insulinową utrudnia wprost budowanie mięsa. Dlatego posiłki z w wysokim ig tylko do insy, po treningu lub 2 trakcie czy po mocno plukajacej aktywności.



czyli ta skrobia jest wchlaniana całe jesli nawet jest mało dogotawana?

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Zależy jak pracuje twój układ trawienny, ale nie liczyłbym tutaj na wielkie straty. Podobnie skrobia oporna, raz że powstaje jej mało, a nie tak jak się czasem mawia że 50% w ryżu, a dwa to pomijając, że nie stanowi ona dla nas pożywki to stanowi dla bakterii, które w zamian wydalaja krótko lancuchowe kwasy tłuszczowe. Także kombinacje z temperatura sposobem obróbki czy konsystencja traktuj w kwestii IG, a nie kaloryczności, tę uznaj za identyczna dla każdego przypadku. Zresztą co mają powiedzieć osoby, które jedzą zimne żarcie z poprzedniego dnia. Precyzując jeszcze żeby nie było, że małego batonika, cukierka, owoc nie powinno się jeść w innych porach niż j.w można, bo IG wysoki ale ilość mała więc ładunek niski, co nie spowoduje wahań poziomu cukru. I warto nadmienić że wahania poziomu energii nie występują jak się tak je, co też poprawia komfort życia
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35074 Napisanych postów 89955 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 941069
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Gdzie tu widzisz jakiś problem? Robię i jem, tylko wyjaśniłem jak to z poziomu mojej wiedzy wygląda, bo takie było pytanie. Ja schladzam, albo robię dużo wcześniej bo nie lubię gorącej kaszy czy budyniu, a zimne dodatkowo są gęstsze.
4
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
Wojmir28
Gdzie tu widzisz jakiś problem? Robię i jem, tylko wyjaśniłem jak to z poziomu mojej wiedzy wygląda, bo takie było pytanie. Ja schladzam, albo robię dużo wcześniej bo nie lubię gorącej kaszy czy budyniu, a zimne dodatkowo są gęstsze.


dokladnie, zayebisty patent w szczególności na redukcji ...

Paweł normalnie moze to sie wydawać smieszne/dziwne ale jak juz do zjedzenia jest 5400 kal zaczynają sie schody... a na redu jak fajnie zageścic co sie da z drugiej strony :)

Po za tym mamy fajne info o stanach zapalnych i wysokim ig oraz o pożywce w postaci skrobi opornej od woja ;)
do przodu chlopy :)



Zmieniony przez - acidm w dniu 10/22/2020 12:42:34 PM

Zmieniony przez - acidm w dniu 10/22/2020 12:43:45 PM
2

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35074 Napisanych postów 89955 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 941069
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
pawel82
Polecam gumę ksantanową, bardzo dobrze zagęszcza i zwiększa objętość posiłku...


znany patent , ale ona chyba rakotwórcza jest... dobrze mówie?Kiedyś coś czytałem ale to dawno w hoooj było,,moge sie mylić


Zmieniony przez - acidm w dniu 10/22/2020 12:50:27 PM

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium