SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7359797

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 39975 Napisanych postów 45654 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 225268
Jak mieszkałem w Polsce to często kupowałem w Makro całą polędwicę wołową. Z takiej możesz sobie kroić steki dowolnej grubości. Teraz mieszkam w Hiszpanii i tu wołowina jest naprawdę lux.

A jeśli chodzi o Danię to mam tam dwóch braci i powiem jedno to nie kraj dla mnie.


Zmieniony przez - Harold w dniu 2019-12-28 21:44:12
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
Nie wiem ale dla mnie te nie dojrzewające są nie dobre. Mogę takie kupić u siebie bez problemu u turka z polędwicy, ale on się ciągnie strasznie. Żujesz to jak gumę a na końcu najlepiej to wypluć. Te dojrzewające mają zupełnie inną strukturę mięsa. A po usmażeniu czy zgrilowaniu są kruche i nie ma mowy o jakimkolwiek żuciu.

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 861 Napisanych postów 13725 Wiek 51 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 126154
Harold
Jak mieszkałem w Polsce to często kupowałem w Makro całą polędwicę wołową. Z takiej możesz sobie kroić steki dowolnej grubości. Teraz mieszkam w Hiszpanii i tu wołowina jest naprawdę lux.

A jeśli chodzi o Danię to mam tam dwóch braci i powiem jedno to nie kraj dla mnie.



Zmieniony przez - Harold w dniu 2019-12-28 21:44:12


Ty jak zwykle na bogato

Ja się cieszę jak w promocji jakiś udziec wołowy dostanę i zrobię gulasz. Swoją drogą ostatnio mi wychodzi bardzo dobry
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
Rapid34
To żart taki cytat z filmu Kogiel-mogiel ^^


Nie skumalem.
A jak ktos mi mowi ze w Dani super to mam nerwa bo jest tu lipa ostra

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 39975 Napisanych postów 45654 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 225268
Tam na bogato hehe Po prostu lubię dobrze zjeść a w szczególności wołowinę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 861 Napisanych postów 13725 Wiek 51 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 126154
Się nie dziwię. Moja podaż mięsa aktualnie opiera się głównie na podudziach z kurczaka i schabie/karkówce. Pierś to czasem wpadnie jak już nie mam wyżej wymienionych mięs.

Wiem, że te sklepowe kurczaki i wieprzki marnej zapewne jakości, ale cóż czynić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 959 Napisanych postów 2729 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 46484
skint73
Się nie dziwię. Moja podaż mięsa aktualnie opiera się głównie na podudziach z kurczaka i schabie/karkówce. Pierś to czasem wpadnie jak już nie mam wyżej wymienionych mięs.

Wiem, że te sklepowe kurczaki i wieprzki marnej zapewne jakości, ale cóż czynić

Powiedz mi i jak liczysz z tego miecho np kupuje paczkę 600g 2 podudzia to ile masz mniej-więcej tam miecha, uwielbiam podudzia szkoda że tłuste bo bym mógł codziennie wcinac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2344 Napisanych postów 4332 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 99107
Samo mięso z ud ma ok 5g fatu na 100g.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 39975 Napisanych postów 45654 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 225268
Świnina jakoś mi nie służy. Ani smak ani zapach. Od czasu do czasu jem kurę lub indyka ale podaż to głównie krowa jakieś 5 kilo na tydzień plus ryby głównie tunczyk.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 861 Napisanych postów 13725 Wiek 51 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 126154
Ketchup123
skint73
Się nie dziwię. Moja podaż mięsa aktualnie opiera się głównie na podudziach z kurczaka i schabie/karkówce. Pierś to czasem wpadnie jak już nie mam wyżej wymienionych mięs.

Wiem, że te sklepowe kurczaki i wieprzki marnej zapewne jakości, ale cóż czynić

Powiedz mi i jak liczysz z tego miecho np kupuje paczkę 600g 2 podudzia to ile masz mniej-więcej tam miecha, uwielbiam podudzia szkoda że tłuste bo bym mógł codziennie wcinac


Jedno takie podudzie liczę na około 17 g białka. Tłuszczu wcale nie mają tak dużo jak dla mnie. Ty masz większe cele związane z siłownią to zapewne dla Ciebie dokładne makro ma duże znaczenie. Ja to już obecnie traktuję bardziej intuicyjnie, tym bardzie, że siłka to w moim przypadku zabawa i dodatek do SW. Dawniej jak jeszcze startowałem to już całkiem było to podporządkowane "walce"
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium