SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7372200

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
dmq92
Nie wiem ja uzywam soli drogowej. Tanis jest po co przeplacac. A serio to jak to w sloikach robisz? Daj orzepisa


Składniki:
600 g karkówki wieprzowej / schabu (ja raczej schab lub poledwica ,karkówka to raczej do wódki)
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka soli peklowej
1/2 łyżeczki soli jodowanej
1 łyżka suszonego czosnku
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1/2 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą
kilka ziaren pieprzu naturalnego
1 łyżeczka suchej żelatyny

Miecho kroimy w kawałki obsypujemy przyprawami i wio do lodówki na dobe.Na drugi dzien pakuje do sloja tylko tych słojów do kilkanaście robie.Ciasno upycham zalewam odrobiną wody i do piekarnika.Ustawiam tak by sloje mialy ok 100 stopni .Pierwszy raz na 1.5 godziny.Po chlodzeniu do lodowki.Na drugi czien 1 godz i na trzeci dzien 1 godz.Tak spasteryzowany slok moze stać latami.U mnie max 2 tyg :) W wersji lux za pierwszym razem mozemy dac mniejsza temp i pasteryzowac 4 godziny lub wiecej.Robi nam sie wtedy miecho wolnogotawane,wypas.Dzieki dodatkowej zelatynie robi nam sie taka slona tlustawa galaretka z tym miechem,zayyyyebista sprawa :D

a bym zapomnial ziele angielski i lisc laurowy do kazdego sloja osobno na górę przed zalaniem wodą dajemy.



Zmieniony przez - acidm w dniu 10/3/2019 11:07:26 AM

Zmieniony przez - acidm w dniu 10/3/2019 11:09:27 AM
5

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 411 Napisanych postów 1347 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12116
Chyba większość z was na redukcji jest bo tylko o jedzeniu mówicie a jak to się mówi głodnemu chleb na myśli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16159 Napisanych postów 18091 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 196576
Sól peklowa sprawia, że surowe mięso się nie psuje i nadaje mu taki ładny czerwony, żywy kolor
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 13140 Napisanych postów 18874 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 339452
Bedzie testowane, dzieki!
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
dmq92
Bedzie testowane, dzieki!


Rozrywa dupe ze szczescia, i mega wygodne to jest :)

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 232 Napisanych postów 690 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21622
A KURCOK ??
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
asmo1992
A KURCOK ??




Nie wiem, nie testowałem , ale pewnie też przejdzie.Przepis bym zmienił,np sos sojowy, papryka habanero , troche pieprzu i jazda.Do kury to wszytko pasuje z reszta.Tylko do słojów nie dajemy cebuli i czosnku zwyklego (ząbki) bo gazuje.Kozacko kur wchodzi jak mamy sos sojowy , miód i sok z cytryny (u mnie czasem limetka,pomarańcza i cytryna).
1

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94902 Napisanych postów 364898 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670403
Te słoiki z mięsem fajna sprawa. Jakiej wielkości te kawałki mięsa maja być?

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 3497 Wiek 39 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 86516
2cm x 2cm a i czas pasteryzacji liczymy od momentu jak sloje nabiora temperatury.Sloje musza miec tempersture pokojowa przed wlaczenoem piekarnika zeby szlak szkla nie trafil.


Zmieniony przez - acidm w dniu 10/3/2019 9:03:51 PM

Krążę po orbicie niczym hiv po prostytutkach :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Siądę kiedyś przerobię z 10kg to będzie na dłużej. Po pasteryzacji rozumiem, że nie trzeba w lodówie trzymać. Marynaty azjatycka do kuraka + masło orzechowe, ciekaw jestem jakby to wyszło w słoiku :)
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium