Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1660
Napisanych postów
5479
Wiek
35 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
94310
snara
czellista
nie wiem dlaczego pieczywo jest tak demonizowane... rozumiem demonizowanie pieczywa, gdzie wiecej w skladzie jest E, niz produktow do jego wyrobu, ale nie widze absolutnie nic zlego w pieczywie domowej roboty, na zakwasie / drozdzach z dobrej jakosci maki
Ja nie pisalem o pieczywie domowej roboty.
Tylko o tym co jest w sprzedazy
w sprzedazy rowniez mozna znalezc dobrej jakosci chleb bez jakichkolwiek dodatkow chemicznych
when im going to do some mountaineering actually im going back home
Szacuny
1102
Napisanych postów
10679
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
58732
czellista
snara
czellista
nie wiem dlaczego pieczywo jest tak demonizowane... rozumiem demonizowanie pieczywa, gdzie wiecej w skladzie jest E, niz produktow do jego wyrobu, ale nie widze absolutnie nic zlego w pieczywie domowej roboty, na zakwasie / drozdzach z dobrej jakosci maki
Ja nie pisalem o pieczywie domowej roboty.
Tylko o tym co jest w sprzedazy
w sprzedazy rowniez mozna znalezc dobrej jakosci chleb bez jakichkolwiek dodatkow chemicznych
Tak mozna kupic ale tak jak dzis bylo napisane - nie kazdego stac.
A ja pisze o produktach dostepnych normalnie w sklepach.
Szacuny
21773
Napisanych postów
71328
Wiek
41 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
575929
Chleb nie eliminować jeśli ktoś zdrowy i może jeść, należy jeść jest zdrowy i pożywny. Oczywiście real chleb nie jakieś dziwadło-abecadło. Ja mam to szczęście bo dostaje od zawodowca 1x na tydzień 3bochenki (1 dla żony 2 są dla mnie). Nie ma tam abcdefgh itd... Po piecu stygnie w od temp jest zawijany w naturalny materiał osobno i leży spokojnie 1,5 do nawet 2tyg. Po ok 7-9dniach naturalny proces zsychania się wtedy ląduje jako grzanki do sałatek z indykiem/kurczakiem albo zapiekanki z dobrym serem/szynką i natural keczupem bo na to też mam wyselekcjonowanych dostawców.
Szacuny
959
Napisanych postów
2729
Wiek
29 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
46484
Kumpel opowiadał jak na praktykach w piekarni jako cukiernik pracował to ktoś zapomniał umyć maszyny do mielenia smaku i glizdy się porobiły, wrzucili mase zmienili i poszło na sklepy makowiec z dodatkową ilością białka :D , Panowie nie ma się co licytować , wszędzie się do czegoś da przyp******ic
Szacuny
1323
Napisanych postów
1407
Wiek
30 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
51615
Jeśli chodzi o pieczywo, czy gotowe ciasta polecam firmę Oskroba. Prosty skład, dobre produkty i często taniej niż te z dodatkami, chociaż bardzo mało z tych dodatków jest w ogóle szkodliwa, często to się tylko ze względu na nazwę źle kojarzy
Szacuny
1660
Napisanych postów
5479
Wiek
35 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
94310
snara
czellista
snara
czellista
nie wiem dlaczego pieczywo jest tak demonizowane... rozumiem demonizowanie pieczywa, gdzie wiecej w skladzie jest E, niz produktow do jego wyrobu, ale nie widze absolutnie nic zlego w pieczywie domowej roboty, na zakwasie / drozdzach z dobrej jakosci maki
Ja nie pisalem o pieczywie domowej roboty.
Tylko o tym co jest w sprzedazy
w sprzedazy rowniez mozna znalezc dobrej jakosci chleb bez jakichkolwiek dodatkow chemicznych
Tak mozna kupic ale tak jak dzis bylo napisane - nie kazdego stac.
A ja pisze o produktach dostepnych normalnie w sklepach.
Bo tak jak mozna kupic kielbase za 10zl
Ale tez mozna za 100zl
Tylko kwestia co w srodku.
sorry stary, ale pie.przysz na sile.
nie kazdego stac? raczej 3zl na chleb kazdy bedzie mial. ponizej najprostszy przyklad i pokaz mi co w tym chlebie jest nie tak??
Szacuny
1323
Napisanych postów
1407
Wiek
30 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
51615
Czellista dokładnie, o tej firmie pisałem. Wszystkie produkty Oskroby są git
Rozumiem, że w tym przypadku maka orkiszowa byłaby Mercedesem a bez niej to maluch, albo cena, skład ten sam tylko jak cena wynosi 15zl za bochen to jest Mercedes, a jak 3 to Maluch
Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2019-12-29 15:19:09