Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
709
Napisanych postów
1665
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
23582
Zależy jakie mięso masz na myśli w sensie jaka firmę bo wiele wykonuje takie karmy z wysokiej jakości mięsa.
Jeśli chodzi natomiast o mięso jakie wymienileś...czemu nie?
Mięso z głowy świnki np jest skladnikiem dobrego salcesonu. Ozory sa wyborne a traktowane często jako odpad. Kiełbasa w naturalnym jelicie już jest ok ale mięśnie z okolic odbytu już nie? Nie wiem...moze dziwny jestem.
Policzki wolowe sa traktowane jako danie wyższej klasy w restauracji....itd itd.
Dodatkowo pomyśl jaki realny % np suszonego mięsa dla zwierząt mogą stanowić takie części? Mówimy tu o masowej produkcji ogromnych ilości karmy...a części jakie wymieniłeś są marginalną częścią masy zwierzęcia.
Szacuny
610
Napisanych postów
1138
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
28675
Zgodzę się. Nie napisałem, że każda karma jest tylko z tego. Są to po prostu elementy, które na rynku konsumenckim opłaca przerobić się na karmę, bo zwyczajnie nikt Ci tego nie kupi, albo produkcja będzie nieopłacana. Również jeśli chodzi o właściwości odżywcze. Nawet może jakością przewyższać inne części mięsne zwierzęcia. Chodzi bardziej przyzwyczajenia kulturowe i też nasze upodobania.
Bo jeśli chodzi o mikrobiologię czy ilość zanieczyszczeń, to dużo nie odbiegają pewnie od tych w jedzeniu dla człowieka.
Szacuny
709
Napisanych postów
1665
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
23582
Mam świadomość, że dla wielu osób niektóre części ciała zwierząt są obrzydliwe i nigdy ich nie zjedzą. Dlatego w pierwszym lepszym sklepie nie kupi się koniny, mózgu albo jąder czy ozora. Dla mnie kulturowo/psychicznie nie ma tutaj tabu i jadłem wiele "dziwnych" rzeczy. Owszem mam swoje kulturowo-poglądowe granice. Jednak zdecydowanie nie są nimi części jakie wymieniłeś.
Tak jeśli chodzi o jakość produkcji to produkcja suszonego mięsa dla zwierząt jest praktycznie identyczna jak dla ludzi, jeśli chodzi o normy czystości etc.
Szacuny
48
Napisanych postów
561
Wiek
41 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
35030
A co z pierwszą częścią mojego pytania o heparynę drobnocząsteczkowa w zastrzykach podskórnych? Jest sens dawać to profilaktycznie przeciwzakrzepowo? Matka brała po operacji i zostało trochę. I nie wiem czy kosz czy coś?