[...] olej kokosowy, podsmażyć do zeszklenia cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną paprykę i mieszając chwilę smażyć. Dodać mięso z ud kurczaka, wlać passatę i szklankę ciepłej wody. Przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką, kminem rzymskim, płatkami chilli - gotować przez ok. 20min. Ugotowane mięso z kurczaka wyjąć i rozdzielić widelcami na [...]
[...] składniki blendujemy na gładko i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto [...]
[...] że te sześć godzin był non stop w ruchu. Trening podzielił na cztery części i po drodze uzupełniał płyny. Po wszystkim oczywiście zjadł solidny posiłek, wypił wiele litrów wody i rozluźnił mięśnie, by zmniejszyć DOMS-y. Wiele pań zadaje często pytanie: jak szybko stracić zbędne kilogramy? Można i tak... :) Zapewne nie była to utrata związana [...]
Piwo to sfermentowany napój wytwarzany ze słodowanych ziaren, chmielu, drożdży i wody (De Keukeleire, 2000; Duarte i wsp., 2003). Głównymi składnikami piwa są woda, etanol i węglowodany zawierające cukry ulegające fermentacji (tj. fruktoza, maltoza i maltotrioza), jak również oligosacharydy glukozy (Brandolini i wsp., 1995). Cukry fermentujące [...]
[...] g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy o średnicy 18 cm, więc [...]
[...] 50 g mąki orkiszowej jasnej 20 g kakao 250 g twarogu półtłustego 100 g mleka kokosowego 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka) 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody 100 g borówek Jak przygotować: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, stopniowo dodając erytrytol. Kolejno dodajemy żółtka cały czas miksując. Kolejno [...]
[...] potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i wkładamy do [...]
[...] delikatne kwiaty. Jak przygotować napar z bratka polnego? Jeśli chcesz przygotować napar z bratka polnego, wystarczy, że pół łyżki suszonego ziela zalejesz szklanką gorącej wody. Taką mieszankę należy zaparzać przez około siedem minut. Po odcedzeniu można posłodzić ją do smaku miodem. Napar z bratka polnego warto pić regularnie, na przykład dwa [...]
[...] masą wylep dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia (średnica formy 11cm, możesz też przygotować ten deser w 2 pucharkach). - Żelatynę wymieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i odstaw na 5 min do napęcznienia. Oba jogurty wyjmij wcześniej z lodówki, żeby ogrzały się do temperatury pokojowej. Do miski przełóż skyr, jogurt, odżywkę białkową, [...]
[...] stać tygodniami w lodówce. Pasta z tofu ma dość dobrą kaloryczność - 160 kcal w 100 g produktu, do tego warto zaznaczyć, że praktycznie nie zawiera cukru. Złożona jest z wody, tofu, okary (pulpa sojowa powstająca przy produkcji tofu) i przypraw. Można zatem powiedzieć, że skład jest prosty i przyjazny dla naszego zdrowia. Pasta ma dość zwartą [...]
Składniki: 30g mąki ryżowej 100g wędzonej piersi z kurczaka cukinia pieczarki 1 całe jajko cebula bazylia papryka przyprawy do smaku odrobina wody gazowanej pam do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę ryżową dokładnie mieszamy z jajkiem i wodą. Masę należy wylać na rozgrzaną patelnie i smażyć do momentu zrumienienia. Pozostałe składniki kroimy i [...]
[...] w letniej wodzie. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w plastry, paprykę pokroić w paski. Wszystkie warzywa ugotować w niewielkiej ilości wody. Dodać pastę oraz koncentrat. Dodać podsmażone owoce morza wraz z płynem, który puściły podczas smażenia. Gotować wszystko ok. 10 min. Posypać poszatkowanym [...]
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
[...] 50g sosu BBQ 200g pieczarek 150g cukinii 0,5 papryki czerwonej kilka plastrów czerwonej cebuli cooking spray oliwa z oliwek Wykonanie: Tofu dokładnie odsącz z nadmiaru wody na ręcznikach papierowych. Pokrój w kostkę, przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z sosem BBQ. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 min. Warzywa pokrój na większe [...]
[...] bez cukru (ze skrobi kukurydzianej) 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym + truskawki do dekoracji Sposób przygotowania: Masło z migdałów wymieszać z taką ilością wody, aby powiększyło swoją objętość trzykrotnie. Kaszę uprażyć na suchej patelni. Masło migdałowe i kaszę wymieszać, następnie wyłoży na spód posmarowanej olejem kokosowym [...]
[...] według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut. Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak i dusić pod przykryciem do odparowania wody. Wszystko wyłożyć na talerz. Łososia skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki posypać koperkiem. Wartości odżywcze dla całości: Białko: 45,6g Tłuszcz: 24,6g Węglowodany: [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2% 3/4 szklanki wody 30 g izolatu creme brulee 25 g wpc carmel nugat 15 g ksylitolu 15 g kakao Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ulubionego Vege Burgera 100 ml gorącej wody 10 g ulubionej Dzikiej oliwy kilka rzodkiewek, pomidorków, kawałek ogórka, papryka, oliwki ulubiony Dziki Sos Jak przygotować: Masę burgerową przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, po czym formujemy 8 kuleczek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy nasze [...]
Czego potrzebujemy: naleśniki: 1 jajko 125 ml wody gazowanej 125 ml mleka 0,5% 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 ml oleju kokosowego szczypta soli 300 g fasolki szparagowej 50 g Dzikiego sosu - ulubionego Jak wykonać: Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy bez dodatkowego tłuszczu. Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 [...]