
Składniki:
- 225g krewetek
- 225g mieszanki owoców morza
- 50g kapusty pekińskiej
- 15g pora
- 20g czerwonej cebuli
- 20g czerwonej papryki
- 50g mieszanki warzyw chińskich
- szczypiorek
- łyżka pasty Tom Yum
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 5g oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Owoce morze przepłukać w letniej wodzie.
- Podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
- Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w plastry, paprykę pokroić w paski.
- Wszystkie warzywa ugotować w niewielkiej ilości wody.
- Dodać pastę oraz koncentrat.
- Dodać podsmażone owoce morza wraz z płynem, który puściły podczas smażenia.
- Gotować wszystko ok. 10 min.
- Posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze:
Białko: 93g Tłuszcz: 15g Węglowodany: 13g 560kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)