Kto nie uwielbia pączków? Przygotowaliśmy przepis na przepyszne pączki czekoladowo-kawowe.

Składniki na 8 sztuk:

pączki czekoladowe

Przygotowanie:

Jajko wymieszaj razem z mlekiem i oliwą. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie zmiksuj. Silikonową formę na pączki posmaruj niewielką ilością oliwy. Napełnij otwory ciastem i wstaw do piekarnika na 15 min w 180*C. Wystudzone pączki polej z wierzchu rozpuszczoną czekoladą i posyp drobno posiekanymi orzechami.

Wartości odżywcze 1 szt 

  • Kcal: 93,5
  • B: 3,5g
  • T: 5g
  • W: 10g
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)