
Czego potrzebujemy:
Spód:
- 50 g płatków owsianych
- 25 g mąki kokosowej
- 1 jajko
- 10 g kakao
- 50 g banana
- 20 g erytrytolu
Jasna warstwa:
- 300 g jogurtu naturalnego
- 150 g banana
- 15 g żelatyny
- 20 g erytrytolu
Ciemna warstwa:
- 200 g jogurtu naturalnego
- 15 g kakao
- 50 g ulubionego masła orzechowego
- 12 g żelatyny
- 20 g erytrytolu
Jak wykonać:
Wszystkie składniki na spód wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia i wyklejamy spód przygotowana masą. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Jasna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku, studzimy. Pozostałe składniki blendujemy na gładko i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na około godzinę.
Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe.
Wartości odżywcze:
Całe ciasto to jedynie 1320 kcal.
Białko 74 g, Tłuszcze 56 g, Węglowodany 131 g.
Smacznego!
