Czego potrzebujemy:

Spód:

Jasna warstwa:

  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 150 g banana
  • 15 g żelatyny
  • 20 g erytrytolu

Ciemna warstwa:

Jak wykonać:

Wszystkie składniki na spód wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia i wyklejamy spód przygotowana masą. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Studzimy.

Jasna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku, studzimy. Pozostałe składniki blendujemy na gładko i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na około godzinę.

Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Całe ciasto to jedynie 1320 kcal.

Białko 74 g, Tłuszcze 56 g, Węglowodany 131 g.

Smacznego!