Czego potrzebujemy:

  • 120 g banana 
  • 70 g pestek słonecznika
  • 10 g kakao
  • 40 g mąki kokosowej
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 70 g erytrytolu
  • 15 g żelatyny + 100 ml wody
  • 30 g kakao
  • 30 g odżywki o ulubionym smaku
  • owoce do dekoracji

Jak wykonać:

Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i wkładamy do lodówki. 

Twaróg, jogurt i erytrytol blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i studzimy, a następnie mieszamy z masą. Masę dzielimy  na 2 części. Do jednej dodajemy kakao - miksujemy, do drugiej części dodajemy odżywkę - miksujemy. Masy naprzemiennie wylewamy na schłodzony spód. W momencie jak masa twarogowa zacznie tężeć - dekorujemy owocami.

Chłodzimy około 2 h. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Ciasto dzielimy na 8 porcji.

Każda porcja to 174 kcal.

Białko 14,5 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 11,2 g.

Smacznego!