Czego potrzebujemy:
- 120 g banana
- 70 g pestek słonecznika
- 10 g kakao
- 40 g mąki kokosowej
- 250 g twarogu półtłustego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 70 g erytrytolu
- 15 g żelatyny + 100 ml wody
- 30 g kakao
- 30 g odżywki o ulubionym smaku
- owoce do dekoracji
Jak wykonać:
Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i wkładamy do lodówki.
Twaróg, jogurt i erytrytol blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i studzimy, a następnie mieszamy z masą. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao - miksujemy, do drugiej części dodajemy odżywkę - miksujemy. Masy naprzemiennie wylewamy na schłodzony spód. W momencie jak masa twarogowa zacznie tężeć - dekorujemy owocami.
Chłodzimy około 2 h. Gotowe!
Wartości odżywcze:
Ciasto dzielimy na 8 porcji.
Każda porcja to 174 kcal.
Białko 14,5 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 11,2 g.
Smacznego!
Super pomysł bez pieczenia, zawsze ją piekłam, teraz coś nowego można spróbować.
No i jak próbowałaś, jak Ci wyszło ?
Muszę chyba jeszcze parę razy zrobić, bo mistrzynią w kuchni nie jestem, jeśli chodzi o smak to super, gorzej z estetyką ciasta.
Pyszotka :)Pozdro