Czego potrzebujemy:
naleśniki:
- 1 jajko
- 125 ml wody gazowanej
- 125 ml mleka 0,5%
- 100 g mąki orkiszowej jasnej
- 5 ml oleju kokosowego
- szczypta soli
- 300 g fasolki szparagowej
- 50 g Dzikiego sosu - ulubionego
Jak wykonać:
Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy bez dodatkowego tłuszczu. Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 cm. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Na środek naleśnika wykładamy porcję fasolki, polewamy sosem, zawijamy i gotowe.
Wartości odżywcze:
Z tych składników otrzymujemy 5 porcji.
Każda to 162 kcal.
Białko 6.3 g, Tłuszcz 6,7 g, Węglowodany 22,2 g.
Smacznego!
O takich jeszcze nie próbowałem, zawsze na słodko leciały. Trzeba przetestować.
No faktycznie zacnie to wygląda.
Różne już naleśniki jadłem, ale takich jeszcze nie próbowałem.