Czego potrzebujemy:

  • 4 jajka w temperaturze pokojowej
  • 80 g erytrytolu
  • 50 g mąki ryżowej
  • 50 g mąki orkiszowej jasnej
  • 20 g kakao
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 100 g mleka kokosowego
  • 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka)
  • 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody
  • 100 g borówek

Jak przygotować:

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, stopniowo dodając erytrytol. Kolejno dodajemy żółtka cały czas miksując. Kolejno dodajemy przesiane mąki razem z kakao i mieszamy delikatnie drewnianą łopatką. Formę o średnicy około 24 cm wykładamy papierem do pieczenia jedynie na spodzie, przekładamy masę i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy foremkę i upuszczamy na podłogę z wysokości około 30 cm. Ten zabieg to sekret udanego biszkoptu. Gdy biszkopt wystygnie, kroimy go na pół. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Połowę ciasta nasączamy zimną galaretką. Twaróg wraz z mlekiem kokosowym i erytrylolem miksujemy na gładką masę. Przekładamy ciasto i dekorujemy borówkami.

Gotowe.

Wartości odżywcze:

Całe ciasto to jedynie 1320 kcal.

Białko 88 g, Tłuszcze 58 g, Węglowodany 118 g.

Smacznego!