Czego potrzebujemy:
- 80 g masła orzechowego - ulubionego - może być arachidowe, migdałowe lub z nerkowców
- 60 g mąki kokosowej
- 40 g wpc w ulubionym smaku
- 50 ml mleka
- 25 g posiekanych orzechów
- 40 g Protein Chocolate
- 20 g gorzkiej czekolady
Jak wykonać:
Masło, mąkę, białko, orzechy umieszczamy w misce. Dolewamy po trochu mleka korygując kleistość masy. Zwykle wystarcza 50 ml. Wszystko dokładnie mieszamy. Pojemnik wykładamy folią i przekładamy masę, dokładnie ugniatając. Pojemnik wkładamy na 30 minut do zamrażalki. Po tym czasie masę kroimy na kawałki. Z tej porcji wyjdzie Wam 24 cukiery. Czekolady rozpuszczamy i oblewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Po około 30 minutach gotowe.
Wartości odżywcze:
Z tych składników otrzymujemy 24 cukierki.
Każdy to 58 kcal.
Białko 3 g, Tłuszcze 4 g, Węglowodany 2 g.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!