Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na proste szaszłyki z tofu i warzywami.

Składniki:

szaszłyki z tofu

Wykonanie:

  • Tofu dokładnie odsącz z nadmiaru wody na ręcznikach papierowych. Pokrój w kostkę, przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z sosem BBQ. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 min.

  • Warzywa pokrój na większe kawałki. Nabijaj składniki na długie wykałaczki, połóż gotowe szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spryskaj cooking sprayem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 30 min.

  • Podawaj z chlebkiem proteinowym i np. masłem czosnkowym, tzatzikami lub jogurtem czosnkowym

Wartości odżywcze:

  • kcal: 403
  • B: 32g
  • T: 14g
  • W: 41g
Komentarze (0)