Składniki:

Spód:

  • 50g masła z migdałów
  • 30g preparowanej kaszy jaglanej

Krem czekoladowy:

  • 150g banana
  • 1 jajko
  • 10g kakao 21%
  • 30g budyniu czekoladowego bez cukru (ze skrobi kukurydzianej)
  • 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym

+ truskawki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Masło z migdałów wymieszać z taką ilością wody, aby powiększyło swoją objętość trzykrotnie.
  2. Kaszę uprażyć na suchej patelni.
  3. Masło migdałowe i kaszę wymieszać, następnie wyłoży na spód posmarowanej olejem kokosowym małej tortownicy.
  4. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 10-15min.
  5. Składniki na krem czekoladowy zblendować na gładką masę, wyłożyć na podpieczony spód i włożyć do piekarnika na następne 10 min.
  6. Wierzch udekorować truskawkami pokrojonymi w plastry.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 50g  Tłuszcz: 38g  Węglowodany: 95g  923kcal