SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wody

  • Mozna tez szklanke wody parenascie minut przed posilkiem:) Mozna minimalnie oszukac wtedy organizm co do ilosci jedznia spozytego potem ;]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-15 16:50:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam mam pytanie o warzywa :) kupuje czesto warzywa w torebkach gdzie przygotowanie wymaga podgrzania w mikrofoali przez 6-7 min i mam pytanie czy podgrzewac pod przykryciem? czy dodawac tam troche wody ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-18 19:58:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie, ja też nie kojarzę, ale wrzuć do wody, a nie do mikrofali.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-19 19:26:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a dlaczego kure do gotowanej wody? duzo strace jak zalewam zimna i wstawiam na gaz?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-13 15:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Albo : sałatka : -kluseczki kruszysz i zapażasz w wrzątku z kostką rosołową(mało wody-mają byc aromatyczne mocno) - odcedzasz i stygną - kurczaka kroisz, smazysz/gotujesz jak kto lubi lub cel pod diete - papryke kroisz w kostkę, dodajesz mała puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej - sałate lodową rwiesz na małe kawałki - jak ostygnie kurczak i [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-24 15:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a wody się dodaje ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-26 19:34:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czyli podlewamy wodą, dużo tej wody?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-26 19:49:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] majonezu zajmuje ok.5 min. Można takim mikserem "ręcznym" bez problemu wychodzi. Trzymać w lodówce (to chyba wiadomo?).Jak komuś za gęsty to można kapnąć nieco wody :) *ja zwykle mieszam rzepakowy z oliwą z oliwek, oba na zimno tłoczone itd. Radze na początek dać mniej oliwy i stopniowo przyzwyczajać się do jej smaku ** jak komuś [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-02 15:15:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witam czy kurczak gotowany ok 1h traci jakies wartości odżywcze ? jak tak , to ile sie powinno gotować kuraka ? robie to tak wsypuje warzywka do wody razem z kurakiem i gotuje ok 1h i wychodzi taki jak z rosołku , czy nie traci przy tym wartości odżywczych ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-15 16:38:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Ci mój sposób.. w nawiasach podam inne propozycje Na patelni podsmaż czosnek (jeśli lubisz podsmaż też cebulkę lub imbir) Na to szpinak (ja dodaje odrobinę oliwy i wody.. żeby nie przywarł podczas rozmrażania) Podgrzewaj i mieszaj aż do rozmrożenia. Potem dodaj dużo pieprzu i papryki chili .. (ja soli nie daję, wegety nie uznaję ..ale [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-08 21:30:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozmroz i wtedy zwaz, bez wyciskania ,tylko wyjmij z tej wody, bo na bank jest rybka podlana dla wyzszej wagi.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-16 11:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • marcheloka 1. Nie ma znaczenia, ja też wrzucam mięso do zimnej wody, ryż również. 2. Tutaj jest podstawowa różnica, gdy gotujesz np. ziemniaki w słonej wodzie zmieniasz ich smak, chłoną one sól zawartą w wodzie i masz inny smak w całej ich objętości. Gdy solisz na talerzu masz, hm... niesłonego posolonego ziemniaka (trudno wytłumaczyć ale myślę że [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 22:58:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Grrubas, a właśnie że sposób gotowania mięsa i produktów zawierających skrobię jest istotny - większość białek jest rozpuszczalna w wodzie; a co do ryżu to poczytaj sobie o indeksie pęcznienia skrobi...no chyba, że chodzło o gotowanie rosołu z kury to jak najbardziej mięcho do zimnej wody

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 23:38:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] "Jezeli chcemy zachowac wysoka wartosc odzywcza miesa, produkty najlepiej w calosci wrzucac do gotujacej wody.W ciagu kilku sekund rozpoczyna sie proces scinania bialek powierzchniowych,co chroni przed "ucieczka" skladnikow pokarmowych." No to jest ciekawe, kurde [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 23:53:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaka konsystencje powinna miec quinoa po ugotowaniu,mi zawsze wychodzi papka i sie przykleja pod koniec do garnka.Daje 1,5 szklanki wody na pol quinoi.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-21 14:16:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam pytanie mam ekspres przelewowy Brauna, podziałka na wodę jest od 1-10 ile wlać wody a ile kawy? z góry dzięki Zmieniony przez - pastek w dniu 2011-05-17 14:10:07

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-17 14:09:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. a w piekarniku jak smażę mięso/ryby to nic nie muszę dodawać? tzn. żadnej wody, oliwy... i ile mam piec mięso? bo ryby to 180min. przez 20min 2. http://www.sfd.pl/%5BRYBA%5D_Pieczony_Pstr%C4%85g__dobre_podczas_redukcji-t565866.html jak robię coś takiego to folią mam przykryć całą rybę czy tylko od spodu? np. bez warzyw jak to robię

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-20 08:24:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z : 20g mąki,100g owsianych,4 całych jaj (ok 240g),20g odżywki i tylko jednego białka jaj (ok 35g) wydaje mi się ze jak to zmiskuje to bedzie bardzo gęste (teraz mam w miare wodnista konsystencje ale bez przesady) czy moge dodać zamiast tych trzech białek troche wody żeby było w miare porównywalne gestoscia z teraźniejszymi omletami? Pozdro.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-04 21:32:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak, jeśli uważasz że wychodzi ci zbyt gęsta masa to możesz oczywiście dodać trochę wody albo mleka, przy takiej ilości jaj powinien sie ładnie zciąć.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-04 21:50:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siema mam 2 pytania , było by super jakby ktoś pomógł 1.Można zrobić naleśniki z mąki żytniej bez mleka ? Dzisiaj robiłem , dałem 100 g mąki , 1 jajko i wody. I nie mogły mi się usmażyć. Jakieś takie piankowate były , w środku za cholerę nie chciały sie dosmażyć. Takie pół surowe zostały. Wywaliłem. 2.Macie jakieś pomysły na proste lody z [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-14 11:11:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)