...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
1. czy w tradycyjnych blenderach o 4-5 programach mozna zmielic surowego kurczaka (oczywiscie piers) tudziez udziec wolowy na cos ala "mieso mielone" do spaghetti? moc 600 Wat
2. co sie stanie gdy w przepisach na ciasta mamy zaznaczone ze maja byc bialka jaj, a damy cale? przykladowo w: https://www.sfd.pl/KOKOS_MUFFINS_[babeczki_kokosowe]_LOW_CARB-t448963.html
Zmieniony przez - Arros w dniu 2011-02-04 21:55:56
2. co sie stanie gdy w przepisach na ciasta mamy zaznaczone ze maja byc bialka jaj, a damy cale? przykladowo w: https://www.sfd.pl/KOKOS_MUFFINS_[babeczki_kokosowe]_LOW_CARB-t448963.html
Zmieniony przez - Arros w dniu 2011-02-04 21:55:56
...
Napisał(a)
kupiłem ostatnio szpinak rozdrobniony mrożony (taki w kostkach) i nie za bardzo wiem jak go przyrządzić i zjeść.
Znacie jakieś fajne przepisy w których mógłbym go wykorzystać?
I dałoby rade to zjeść po rozmrożeniu czy wymaga jakiejś obróbki?
może głupie pytania ale pierwszy raz mam kontakt ze szpinakiem
Zmieniony przez - A62 w dniu 2011-02-08 19:04:59
Znacie jakieś fajne przepisy w których mógłbym go wykorzystać?
I dałoby rade to zjeść po rozmrożeniu czy wymaga jakiejś obróbki?
może głupie pytania ale pierwszy raz mam kontakt ze szpinakiem
Zmieniony przez - A62 w dniu 2011-02-08 19:04:59
...
Napisał(a)
Mielenie mięsa w blenderze moim zdaniem to raczej kiepski pomysł lepiej przepuścić przez normalną maszynkę typową do mielenia mięsa :) A co do tych żółtek to nic się nie stanie, może konsystencja ciasta się zmieni, ale nie powinno to jakoś znaczącą wpłynąć na efekt końcowy.
...
Napisał(a)
A62 wrzuć ten szpinak na patelnie i na małym ogniu go rozmrażaj, po rozmrożeniu poduś go kilka minut i dopraw do smaku: czosnek, sos sojowy lub sól.
Ja często kładę szpinak na placki owsiane i polewam keczupem, wchodzi elegancko.
Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-02-08 20:58:35
Ja często kładę szpinak na placki owsiane i polewam keczupem, wchodzi elegancko.
Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-02-08 20:58:35
...
Napisał(a)
A62 jeśli pierwszy raz masz do czynienia ze szpinakiem to niekoniecznie może Ci smakować...
Szpinak jest mdły lub nie ma smaku - takie są zazwyczaj opinie
Dlatego... trzeba go przyprawić, zeby nam smakował.
Podpowiem Ci mój sposób.. w nawiasach podam inne propozycje
Na patelni podsmaż czosnek
(jeśli lubisz podsmaż też cebulkę lub imbir)
Na to szpinak (ja dodaje odrobinę oliwy i wody.. żeby nie przywarł podczas rozmrażania)
Podgrzewaj i mieszaj aż do rozmrożenia.
Potem dodaj dużo pieprzu i papryki chili .. (ja soli nie daję, wegety nie uznaję ..ale skoro musisz.. to daj.. ewntualnie sos sojowy .. )
Tak naprawdę to już koniec..
Taki szpinak pasuje do rybki ugotowanej na parze.. albo mięska .. jajka sadzonego na toście (to jest doskonałe!)
Dodatek jogurtu naturalnego (śmietany i jeśli musisz to odrobiny mąki) spowoduje że otrzymamy konsystencję sosu, który można wykorzystać do spagetti czy innego razowego makaronu..
Posypując to danie serem pleśniowym (i zmielonymi orzechami) (jeśli Ci wolno) stworzy bardziej wykwintny smak potrawy :)
Szpinak z czosnkiem i dodatkiem sera feta i orzechów jest doskonałym farszem do pierogów, placków owsianych czy naleśników..
Różne kombinacje dodatków do szpinaku mogą stanowić warstwy tortu naleśnikowego czy innego pancakes.
życzę smacznego .. mam nadzieję że znajdziesz tu swój smak .. szpinaku :)
Szpinak jest mdły lub nie ma smaku - takie są zazwyczaj opinie
Dlatego... trzeba go przyprawić, zeby nam smakował.
Podpowiem Ci mój sposób.. w nawiasach podam inne propozycje
Na patelni podsmaż czosnek
(jeśli lubisz podsmaż też cebulkę lub imbir)
Na to szpinak (ja dodaje odrobinę oliwy i wody.. żeby nie przywarł podczas rozmrażania)
Podgrzewaj i mieszaj aż do rozmrożenia.
Potem dodaj dużo pieprzu i papryki chili .. (ja soli nie daję, wegety nie uznaję ..ale skoro musisz.. to daj.. ewntualnie sos sojowy .. )
Tak naprawdę to już koniec..
Taki szpinak pasuje do rybki ugotowanej na parze.. albo mięska .. jajka sadzonego na toście (to jest doskonałe!)
Dodatek jogurtu naturalnego (śmietany i jeśli musisz to odrobiny mąki) spowoduje że otrzymamy konsystencję sosu, który można wykorzystać do spagetti czy innego razowego makaronu..
Posypując to danie serem pleśniowym (i zmielonymi orzechami) (jeśli Ci wolno) stworzy bardziej wykwintny smak potrawy :)
Szpinak z czosnkiem i dodatkiem sera feta i orzechów jest doskonałym farszem do pierogów, placków owsianych czy naleśników..
Różne kombinacje dodatków do szpinaku mogą stanowić warstwy tortu naleśnikowego czy innego pancakes.
życzę smacznego .. mam nadzieję że znajdziesz tu swój smak .. szpinaku :)
pozdrawiam serdecznie
forumka :)
...
Napisał(a)
dzięki, zrobiłem jak radziliście nawet spoko smakuje doprawiony czosnkiem i pieprzem.
forumka SOG, grrubasowi nie wchodzi bo juz szybciej dostał
jeszcze raz dzieki
forumka SOG, grrubasowi nie wchodzi bo juz szybciej dostał
jeszcze raz dzieki
...
Napisał(a)
Arros Zawsze mozesz poprosic zeby pani zmielila ci mieso w sklepie, tylko pamietaj zeby to mieso najpierw oplukala, u mnie w sklepie panie sa kumate i robia to bez przypomnienia.
...
Napisał(a)
Przed chwilką kupiłem grilla elektrycznego. No i oprócz mięsa chciałbym jeszcze coś zrobić więc ide zaraz kupić jakieś warzywa.
Tylko jakie warzywa nadają się do grilowannia? Nigdy nie grilowałem żadnych warzyw więc nie wiem.
Tylko jakie warzywa nadają się do grilowannia? Nigdy nie grilowałem żadnych warzyw więc nie wiem.
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły