SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296777

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1000
Kilka stron wcześcniej ktoś pisał, że ryż i udko gotuje w jednym garczku, w tej samej wodzie. Dla mnie lenia ;p to bardzo wygodne, ale czy mięsko jest dobre, bo woda po ryżu jest taka mętna, klejąca?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oczywiście! Mętna woda w niczym nie przeszkadza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5902
Podajcie wasze przepisy na sosy do ryżu/kaszy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Czy jeśli zrobię ryż gotowany na parze to będzie miał on mniej wody niż jakbym go po prostu ugotował? Wydaje mi się, że tak ale w sumie ta woda przy gotowaniu na parze paruje i wsiąka w ten ryż. Ale taki wrzucony ryż do wody strasznie nasiąka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
To wlej mniej wody, proste. Ustal sobie proporcje, np. na 3/4 szklani ryżu to 1 lub półtora szklanki wody. Jak będzie ci odpowiadał to gotuj tak, jak nie to kombinuj dalej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 247 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6289
Czy ma ktoś jakiś dobry przepis na placki owsiane z odżywką białkową?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1551 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15054
bartekrs4 a co to ma do nasiąkania ryżu wodą? I tak sie wsiąknie tyle wody ile powinno.
MrNowy ryż za bardzo nasiąka wodą bo go za długo gotujesz. Gotuj krócej, najlepiej połowe czasu która jest podana na opakowaniu (7-8min), potem niech ryż drugie tyle postoi w tej wodzie w której gotowałeś.
BTW. tak wogóle to o co konkretnie chodzi Ci w tym nasiąkaniu? Za duża objętośc ryżu? zły smak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chodzi mu o konsystencje. Ryź wsiąknie ile ma wsiąknąć, ale nie pływa w tym co zostanie. Jak będzie krócej gotował to ryż stanie się suchszy i twardszy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1883 Wiek 49 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21543
Witam, jak moge rano spozywac szybko platki owsiane ? Moge np. w taki sposob ze zmielone platki wypijam z mlekiem ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 2922 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 39867
no jasne, czemu nie?
ja zalewam płatki wodą + dodaję odżywę białkową
zagryzam bananem i jestem gotowy do pracy

baczny obserwator

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium