SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296902

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
każda pszenica to syf. Pełnoziarnista, czy niepełnoziarnista, bez znaczenia.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1031 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 39690
widzialem ze duzo osob uzywa maki pszennej pelnoziarnistej, sam sie kiedys zastanawialem czy jest tak samo 'dobra' jak zmielone owsiane i ktos mi odpowiedzial na forum, ze tak.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Czy jest jakiś przepis na polewę czekoladową(np do naleśników) z białka?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 238 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4913
Może spróbuj eksperymentu, w którym dodasz białka do nutelli z awokado (przepis z SFD)? Ja smarowałem sobie tą "nutellą" omlety i było pyszne. Lecz nie dodawałem do niej białka, więc nie wiem, jaka konsystencja Tobie by wyszła.

"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
a tak na szybko jakaś polewa z białka lub kakaa np zna ktos?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1031 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 39690
a jakby rozpuscic bialko w bardzo malej ilosci cieplej wody to moze zrobi sie gesta polewa, sprobuj.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
gęsta jak budyń to jest kazeina.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 83 Napisanych postów 874 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104163
Ja rozpuszczam łyżeczkę żelatyny w ok 40-50ml gorącej wody i dodaję do białka podczas mieszania. Po kilku chwilach z płynu robi się coś na kształt budyniu.

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 35091 Napisanych postów 89963 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 941204
witam..
chcialem sie zapytac o bialka jaj
czemu w diecie jesc tylko same bialka jaj a nie cale z zoltkiem?
moze to nie ten dzial ale wy sie tu znacie dobrze na jedzeniu

Zmieniony przez - pawel82 w dniu 2013-06-15 23:06:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
A kto Ci tak powiedział? Żółtka są bardziej wartościowe od białek.

Zmieniony przez - Fryto w dniu 2013-06-15 23:55:02

Hard work & dedication

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium