...
Napisał(a)
hehe no bo ser zolty z mikrofalowki albo z piekarniczka to poprostu mistrz :D pozdro
...
Napisał(a)
co do smarowania chleba to samemu można zrobić wszelkiego rodzaju pasty:
ser biały + czosnek + bazylia - zmiksować na gładką masę (jak za suche to można dodać jogurt naturalny)
jajka na twardo + majonez + musztarda + sól, pieprz
avokado + jajka na twardo + cebulka + sok z cytryny + serek wiejski lub ser biały (proponuję wybrać bardzo dojrzałe avokado - będzie można wszystko rozgnieść widelcem)
jajka + tuńczyk + papryka + cebulka + majonez lub musztarda zmieszana z jogurtem
tarty żółty ser + jajka + majonez (zarówno ser jak jajka mogą być tarte na tarce o grubych oczkach)
kawałek gotowanego kuraka + ser żółty + majonez + świeże zioła + pomidor - wszystko zmiksować na gładką masę
pół kostki masła + żółty ser + mielone orzechy włoskie
serek wiejski + rzodkiewka + cebulka + czosnek - rzodkiewki mogą być tarte na tarce o grubych oczkach; czosnek przecisnąć przez praskę; cebulkę drobno posiekać i wszystkie składniki wymieszać
zamiast majonezu często dodaję jogurt ewentualnie mieszam go z musztardą
W związku z tym, że w mojej rodzinie jest wielu fanów kanapek a serków topionych nie znoszę to wynajdywałam czym je zastąpić.
Życzę smacznego a jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę
ser biały + czosnek + bazylia - zmiksować na gładką masę (jak za suche to można dodać jogurt naturalny)
jajka na twardo + majonez + musztarda + sól, pieprz
avokado + jajka na twardo + cebulka + sok z cytryny + serek wiejski lub ser biały (proponuję wybrać bardzo dojrzałe avokado - będzie można wszystko rozgnieść widelcem)
jajka + tuńczyk + papryka + cebulka + majonez lub musztarda zmieszana z jogurtem
tarty żółty ser + jajka + majonez (zarówno ser jak jajka mogą być tarte na tarce o grubych oczkach)
kawałek gotowanego kuraka + ser żółty + majonez + świeże zioła + pomidor - wszystko zmiksować na gładką masę
pół kostki masła + żółty ser + mielone orzechy włoskie
serek wiejski + rzodkiewka + cebulka + czosnek - rzodkiewki mogą być tarte na tarce o grubych oczkach; czosnek przecisnąć przez praskę; cebulkę drobno posiekać i wszystkie składniki wymieszać
zamiast majonezu często dodaję jogurt ewentualnie mieszam go z musztardą
W związku z tym, że w mojej rodzinie jest wielu fanów kanapek a serków topionych nie znoszę to wynajdywałam czym je zastąpić.
Życzę smacznego a jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę
...
Napisał(a)
nana81 właśnie dostałaś dużego soga za aktywne propagowanie wartościowych kanapkowych smarowideł Super pomysły, dzięki!
"Nie liczy się prędkość, ważny jest kierunek".
...
Napisał(a)
a dziękuję bardzo
postaram się jeszcze uzupełnić listę w najbliższym czasie
postaram się jeszcze uzupełnić listę w najbliższym czasie
...
Napisał(a)
Smarowidła jak ta lala.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
ciąg dalszy past:
chuda wędzona szynka + jajka na twardo + jogurt z musztardą + przyprawy wedle uznania (wszystko razem zmielić/zmiksować)
suszonych pomidorów + serek naturalny lub zmiksowany twarożek + czosnek (wszystko zmiksować)
łosoś + cebulka + jajka + majonez + keczup/przecier pomidorowy + przyprawy wedle uznania
pierś kurza gotowana i rozdrobniona + ogórek kiszony albo marynowane pieczarki + majonez + łyżeczka curry
przyprawy można dodawać wedle uznania. Spróbujcie też raz miksować na gładką masę innym razem te same składniki zetrzeć na tarce lub drobno posiekać - już samo to zmienia smak pasty. Pasty, które podałam nadają się do pieczywa zamiast masła albo jak nałożycie więcej to już nic poza nimi nie trzeba. Można też je jeść bez pieczywa
chuda wędzona szynka + jajka na twardo + jogurt z musztardą + przyprawy wedle uznania (wszystko razem zmielić/zmiksować)
suszonych pomidorów + serek naturalny lub zmiksowany twarożek + czosnek (wszystko zmiksować)
łosoś + cebulka + jajka + majonez + keczup/przecier pomidorowy + przyprawy wedle uznania
pierś kurza gotowana i rozdrobniona + ogórek kiszony albo marynowane pieczarki + majonez + łyżeczka curry
przyprawy można dodawać wedle uznania. Spróbujcie też raz miksować na gładką masę innym razem te same składniki zetrzeć na tarce lub drobno posiekać - już samo to zmienia smak pasty. Pasty, które podałam nadają się do pieczywa zamiast masła albo jak nałożycie więcej to już nic poza nimi nie trzeba. Można też je jeść bez pieczywa
...
Napisał(a)
Co myślicie o grzybach? Oprócz jak dla mnie świetnego smaku i zapachu dostarczają jeszcze czegoś? Jak wygląda ich skład? Nadają się do diety?
...
Napisał(a)
Witam ostatnio mam ochote pokombinowac z owocami morza ale czy moglby mi ktos doradzic jak je wybrac chodzi mi o swiezosc\jakosc. Myslicie ze te z tesco beda dobre ewntualnie carfour bo w innych sklepach w moim miescie takich nie widzialem.
Kolego grzyby nie maja prawie wcale wartosci odzywczych, posiadaja walory smakowe i zapachowe.
Zmieniony przez - Gruby17 w dniu 2010-06-04 15:45:00
Kolego grzyby nie maja prawie wcale wartosci odzywczych, posiadaja walory smakowe i zapachowe.
Zmieniony przez - Gruby17 w dniu 2010-06-04 15:45:00
...
Napisał(a)
No i oprocz tego ze grzyby nie maja prawie zadnych wartosci odzywczych to w dodatku dosyc ciezko sie trawia , Ale mozesz je dodawac do potraw bez problemu, byle np. nie smazyc sobie swiezych na maselku do tego cebula,boczek i chleb z maselem (tak apropo to mniammmm)
A jezeli chodzi o owoce morza to nie mam pojecia, podobno wlasnie w tesco sa niezle, krewety, ogonki raka itd. Ja staram sie jednak mrozonych nie spozywac, chociaz ciezko dostac swieze Taka mieszanke smazysz sobie z warzywkami,sos sojowy jakies przyprawy ,ryz do tego i jest lux
A jezeli chodzi o owoce morza to nie mam pojecia, podobno wlasnie w tesco sa niezle, krewety, ogonki raka itd. Ja staram sie jednak mrozonych nie spozywac, chociaz ciezko dostac swieze Taka mieszanke smazysz sobie z warzywkami,sos sojowy jakies przyprawy ,ryz do tego i jest lux
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
mam pytanie olej ryzowy lepszy bedzie do smazenia czy do polewania salatki? dzieki
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły