Po treningu organizm potrzebuje łatwo przyswajalnego białka, WPC jest najlepszym wyborem. Może być ostrowia, ma bardzo dobre opinie. Sam piję ją od kilku miesięcy.
...
Napisał(a)
Można mieszać, ale nie ma sensu spożywać jednocześnie WPC i BCAA. Bierz BCAA przed treningiem a po WPC. Albo jak chcesz aminokwasy po to zaraz po treningu a WPC po 15 minutach. Lepiej spożytkujesz tak suple.
Po treningu organizm potrzebuje łatwo przyswajalnego białka, WPC jest najlepszym wyborem. Może być ostrowia, ma bardzo dobre opinie. Sam piję ją od kilku miesięcy.
Po treningu organizm potrzebuje łatwo przyswajalnego białka, WPC jest najlepszym wyborem. Może być ostrowia, ma bardzo dobre opinie. Sam piję ją od kilku miesięcy.
...
Napisał(a)
To tak z doświadczenia ci jeszcze podpowiem że przed grilowaniem dobrze na powłoki grzewcze jest wyłożyć folię aluminiową. Nie ma wtedy tyle mycia. No a podczas mycia zdziera się powłoka.
...
Napisał(a)
a ja w instrukcji grilla mam napisane , ze jest zakaz wykladania folią grilla , bo sie niszczy
...
Napisał(a)
to ma jakies znaczenie czy np. kurczaka gotujemy tak, ze wrzucamy od razu do wrzacej wody? bo ja zawsze nalewam wody, wrzucam kurczaka, na gaz i hopa, nie czekam az sie najpierw zagotuje. albo czy trzeba solic wode np. gotujac ziemniaki? przeciez mozna je posolic juz na talerzu a nie marnujemy soli ktora wylewamy razem z woda ;p
to takie moje tutaj przemyslenia kuchenne, myslicie ze sluszne?
to takie moje tutaj przemyslenia kuchenne, myslicie ze sluszne?
--------------------------------------------------------------
...
Napisał(a)
marcheloka
1. Nie ma znaczenia, ja też wrzucam mięso do zimnej wody, ryż również.
2. Tutaj jest podstawowa różnica, gdy gotujesz np. ziemniaki w słonej wodzie zmieniasz ich smak, chłoną one sól zawartą w wodzie i masz inny smak w całej ich objętości. Gdy solisz na talerzu masz, hm... niesłonego posolonego ziemniaka (trudno wytłumaczyć ale myślę że skumasz) btw... najlepiej wogóle nie solić
1. Nie ma znaczenia, ja też wrzucam mięso do zimnej wody, ryż również.
2. Tutaj jest podstawowa różnica, gdy gotujesz np. ziemniaki w słonej wodzie zmieniasz ich smak, chłoną one sól zawartą w wodzie i masz inny smak w całej ich objętości. Gdy solisz na talerzu masz, hm... niesłonego posolonego ziemniaka (trudno wytłumaczyć ale myślę że skumasz) btw... najlepiej wogóle nie solić
...
Napisał(a)
Grrubas, a właśnie że sposób gotowania mięsa i produktów zawierających skrobię jest istotny - większość białek jest rozpuszczalna w wodzie; a co do ryżu to poczytaj sobie o indeksie pęcznienia skrobi...no chyba, że chodzło o gotowanie rosołu z kury to jak najbardziej mięcho do zimnej wody
...
Napisał(a)
No chyba jednak jest roznica. Troche poszukalem i natknalem sie na swiezutki ART
https://www.sfd.pl/JAK_PRZYRAZĄDZAĆ_POSIŁKI_ART.-t704012.html
"Jezeli chcemy zachowac wysoka wartosc odzywcza miesa, produkty najlepiej w calosci wrzucac do gotujacej wody.W ciagu kilku sekund rozpoczyna sie proces scinania bialek powierzchniowych,co chroni przed "ucieczka" skladnikow pokarmowych."
No to jest ciekawe, kurde nie pomyslalem o tym
https://www.sfd.pl/JAK_PRZYRAZĄDZAĆ_POSIŁKI_ART.-t704012.html
"Jezeli chcemy zachowac wysoka wartosc odzywcza miesa, produkty najlepiej w calosci wrzucac do gotujacej wody.W ciagu kilku sekund rozpoczyna sie proces scinania bialek powierzchniowych,co chroni przed "ucieczka" skladnikow pokarmowych."
No to jest ciekawe, kurde nie pomyslalem o tym
--------------------------------------------------------------
...
Napisał(a)
Wrzucam kurę do folii aluminiowej i do piekarnika.
Zawsze podlewam trochę wodą, ale nienawidzę później jej odsączać.
Jak nie wleję to się będzie przyklejało?
Zawsze podlewam trochę wodą, ale nienawidzę później jej odsączać.
Jak nie wleję to się będzie przyklejało?
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły