#musicislife
...
Napisał(a)
Pod przykrywką smaż.
dawidowicz źle się do tego zabierasz chyba, ja mam taki talerz trochę większy od patelni, kładę talerz na patelni lewą ręką go przyciskam do patelni a prawą chwytam za rączkę patelni i przekręcam do góry nogami a potem tylko zsuwam placek na patelnie.
dawidowicz źle się do tego zabierasz chyba, ja mam taki talerz trochę większy od patelni, kładę talerz na patelni lewą ręką go przyciskam do patelni a prawą chwytam za rączkę patelni i przekręcam do góry nogami a potem tylko zsuwam placek na patelnie.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
YYY
No gotujesz makaron i dodajesz tuńczyka i już, możesz też dodać jakieś przyprawy czy inne dodatki.np bambusa jakieś kiełki, pomidora czym tam co innego co Ci będzie smakowało.
No gotujesz makaron i dodajesz tuńczyka i już, możesz też dodać jakieś przyprawy czy inne dodatki.np bambusa jakieś kiełki, pomidora czym tam co innego co Ci będzie smakowało.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
w dziale "kuchnia" było 12345 razy...
wystarczy minimum dobrej woli:>
wystarczy minimum dobrej woli:>
:)
...
Napisał(a)
1. Można jest surowe płatki owsiane (zmielone)?
2. Odżywka białkowa po 12 godzinach w wodzie/mleku straci jakieś wartości odżywcze?
2. Odżywka białkowa po 12 godzinach w wodzie/mleku straci jakieś wartości odżywcze?
"I'm Neutral, BUT - Not Afraid You"
...
Napisał(a)
1)można, chyba że jelita po tym ogłoszą Ci niepodległość:)
2)nie wiem, odradzam
2)nie wiem, odradzam
:)
...
Napisał(a)
ktos umie imitowac sos z chinczyka?
Wszyscy wiemy o czym mowie, zamawiasz "kurczak pikantny" dostajesz kurczaka, warzywa i ryz no i sos. Sos jest taki ze zarowno ryz jak i warzywa (wszystkie, wliczajac brukselke i kalafior) smakuja za***iscie. Dosyc rzadki, doscy pikantny ale bez przesady no i to wszystko co moge o nim powiedziec.
Taki przepis uczynilby moje zycie latwiejszym. Probowalem cos czynic z sos tao ale to nawet w czesci nie to.
Wszyscy wiemy o czym mowie, zamawiasz "kurczak pikantny" dostajesz kurczaka, warzywa i ryz no i sos. Sos jest taki ze zarowno ryz jak i warzywa (wszystkie, wliczajac brukselke i kalafior) smakuja za***iscie. Dosyc rzadki, doscy pikantny ale bez przesady no i to wszystko co moge o nim powiedziec.
Taki przepis uczynilby moje zycie latwiejszym. Probowalem cos czynic z sos tao ale to nawet w czesci nie to.
...
Napisał(a)
No cóż, zacznijmy od tego że w większości "chińskich" (nie jest to kuchnia prawdziwie chinska, chociazby z racji uzywanych skladnikow) mieso najpierw marynowane jest w zalewie zlozonej ze skrobi kukurydzianej albo ryzowej (wysokie IG) oraz wina ryzowego/shery (taki europejski zamiennik ;) ), stad dosyc gesta konsystencja sosu, poźniej podsmazone mieso i warzywa zalewa sie rosołem (tylko nie za słonym bo nie zjesz :D ) i zapewne zasypuje przyprawami z torebki (no dobra, ja tak robie), polecam kamisa "WOK" albo "5 smaków", jeżeli wyjdzie za łagodne to zawsze pozostaje dodanie niesmiertelnego pieprzu kajeńskiego (aka cayenne- dobrze podkreca metabolizm :) ). Co prawda prawdziwe chinska kuchnia wyglada nieco inaczej, no ale komu chce sie biegac bo bok choy, grzyby shitake czy enoki, tak czy owak wychodzi całkiem niezle!
...
Napisał(a)
ze to jest "chińczyk" tylko z nazwy to wiem. Niemniej "kurczak pikantny" to najlepsze pod wzgledem smaku danie zawierajace kurczaka, warzywa i ryz.
Zrobic bedzie ciezko natomiast masz racje, jakiś rosół to baza, jaki niestety nie powiem. Z przypraw widze tylko podstawowe, sol, pieprz, papryke jelapeno.
Trzeba poprobowac bo cos takiego uczyniloby z moich 5 posilkow cos na co czekalbym z przyjemnoscią nie jak teraz pochlanial z przymusu.
Zrobic bedzie ciezko natomiast masz racje, jakiś rosół to baza, jaki niestety nie powiem. Z przypraw widze tylko podstawowe, sol, pieprz, papryke jelapeno.
Trzeba poprobowac bo cos takiego uczyniloby z moich 5 posilkow cos na co czekalbym z przyjemnoscią nie jak teraz pochlanial z przymusu.
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły