SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296863

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1685 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7890
Przecież dostałeś odpowiedź...

Masz lat pra­wie 40, wyg­la­dasz na niecałe 30, myślisz, że masz nies­pełna 20, a zacho­wujesz się jak­byś miał 10.

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[DT]_wisnia1892-t1015456.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 1694 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38674
No tak ale inne pytania dotyczace tego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
Szacuny 737 Napisanych postów 34667 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 254666
dział junior będzie odpowiedni
https://www.sfd.pl/Junior_SFD__pierwsze_kroki_na_siłowni_i_w_sporcie-f429.html

Zmieniony przez - Remik7 w dniu 2013-11-23 21:11:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 301 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2787
lodzianin1
zamiast stevi daj ew zwykły słodzik i tyle


czyli musze kupic jakis slodzik w formie prochu...

ok. a dalsze pytania

1) A apropo stewii, czy wieksza ilosc spozyta wciagu dnia dziala jakos negatywnie?

2) Przynam sie, ze odkad stawiam na slodziki, to sie nie chamuje i mimo redukcji wale ich tak by miec slodko w ryju, jedyna alternatywa to dla mnie na slodkosci( chodzi o slodkie herbaty
Czy czasem nie dzialam sobie na szkode? prosze o porady

3) kolejne pytanie, syrop ryzowy, czy polecacie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Witam.Jak jest podane makro dla całego sernika to jak wyliczyć dla 100g?Drugie pytanie.Jak jest podane makro dla 100g sernika to kroje normalny kawałek 100g po upieczeniu,bo nie wiem jak i o co tu chodzi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 2253 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 46232
Zważyć cały sernik, podzielić przez całą wagę i przemnożyć przez 100g. Drugiego pytania nie rozumiem. Kroisz ile chcesz, ważysz i wtedy wartości makroskładników mnożysz przez wagę tego kawałka i dzielisz przez 100g.

Nie rezygnuj z marzen w obawie przed przegrana, to samo powtarzam sobie codzien rano. - Molesta
http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=94&page=21 - moj dziennik
Co mozna robic cala wiecznosc i sie nie znudzic? Osiagac doskonalosc!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Zważyc cały sernik po czy przed?Podzielić przez jaką wagę?Drugie pytanie.Chodziło mi o to że jak jest wartość podana dla 100g sernika to skąd mam wiedzieć że ukroiłem 100g bo zawsze robiłem tak że po upieczeniu kroiłem 100g i wliczałem makro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94913 Napisanych postów 364911 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670432
wartości wylicza się przed obróbką,ale aby mieć wartości gotowego produktu to musisz go też zważyć po zrobieniu.np skoro danie przed przygotowaniem miało 300 gram białka i 500 gram węgli po upieczeniu waży 1 kg to na każde 100 gram będzie 30 gram białka i 50 gram węgli

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Składniki na sernik:
- 6jaj
- 600g twarogu chudego / półtlustego
- 100g WPC (daje sernikowi odrobinę słodkości, chodź jak ktoś chce może dodać słodzika, cukru nie polecam, aby nie łączyć WW z tłuszczami)
- 150g orzechów = np 100g arachidowych + 50g włoskich (arachidowe, Włoskie, migdały, laskowe)
- 50g wiórek kokosowych
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
Makro na 100g:
- 210kcal
- 23g białka (zwierzęcego)
- 4-5g WW
- 12g Tłuszczu
Czyli jak zabrać się za to liczenie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94913 Napisanych postów 364911 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670432
po zrobieniu sernika zwazysz go i podzielisz,ot cała filozofia.Jesli zrobisz z takich proporcji jak podałeś to po zrobieniu sernika zważ go i napisz ile ważył to ci przeliczymy

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium