...
Napisał(a)
Potrzebuję dowiedzieć się, w jakiej postaci wołowinkę szamać na redukcji ? Gotowana, duszona czy jaka tam jeszcze ? Oczywiście aby się nie kuchciło 5 godzin bo można pie*olca dostać Się zastanawiam nad tym: https://www.sfd.pl/WOŁOWINA_W_5_MIN-t466028.html w opcji z teflonem.
...
Napisał(a)
Ja robie wolownine w takim piecyku cos podobnego do tych reklamowanych w tv, na redukcji mozesz ja szamac w kazdej postaci byle nie smażona, ewntulanie na pamie lub czyms takim.
...
Napisał(a)
Kriksos:
Z wołowiną żartów nie ma, trzeba na nią poświęcić chyba najwięcej czasu ze wszystkich mięs, inaczej będzie twarda jak podeszwa i mdła. Nie chodź na skróty
Ilekroć zabieram się za wołowinę to wcześniej zostawiam ją w marynacie (jakiś czosnek, inne zioła, zmiksowane pomidory) na kilkanaście godzin w lodówce. Bez względu na to czy potem ją duszę czy zapiekam w piekarniku zawsze jest mięciutka, krucha i niezwykle aromatyczna. Polecam :)
Zmieniony przez - mikowhy_81 w dniu 2010-03-24 17:48:36
Z wołowiną żartów nie ma, trzeba na nią poświęcić chyba najwięcej czasu ze wszystkich mięs, inaczej będzie twarda jak podeszwa i mdła. Nie chodź na skróty
Ilekroć zabieram się za wołowinę to wcześniej zostawiam ją w marynacie (jakiś czosnek, inne zioła, zmiksowane pomidory) na kilkanaście godzin w lodówce. Bez względu na to czy potem ją duszę czy zapiekam w piekarniku zawsze jest mięciutka, krucha i niezwykle aromatyczna. Polecam :)
Zmieniony przez - mikowhy_81 w dniu 2010-03-24 17:48:36
"Nie liczy się prędkość, ważny jest kierunek".
...
Napisał(a)
zeby wolowina zawsze byla miekka to proponuje ja najpierw zamrozic na 1 dzien dizsk kupilem robot kuchenny kenwooda masakra co z tym mozna wyprawiac
maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam
...
Napisał(a)
mieli tnie rozdrabnia mieso warzywa ,wyciska sok z owocow wszystko co chcesz nie bede musial krojic juz nic wiecej na ***anej drewnianej desce
maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam
...
Napisał(a)
mam pytanie mianowicie zaciekawila mnie pewna rzecz tu na forum przeczytalem artykul o warzywach i bylo cos, ze najwiecej witamin znajduje sie pod skorka
nasunelo mi sie takie pytanie - jak dokladam np pomidora do obiadu to obierac go ze skorki czy raczej nie? jakbym mial jeszcze pewnosc ze te pomidory nie byly tryskane czy cos to ok ale to tescowe takze :/
nasunelo mi sie takie pytanie - jak dokladam np pomidora do obiadu to obierac go ze skorki czy raczej nie? jakbym mial jeszcze pewnosc ze te pomidory nie byly tryskane czy cos to ok ale to tescowe takze :/
Sprawdź to działa, do dzieła!
...
Napisał(a)
A na codzien obierasz pomidory ze skorki ?:) Na pewno bylo pryskane jakas chemia ale po to sie owoce i warzywa przed jedzeniem myje . A i od zawsze wiadomo ze najzdrowiej jest jesc owoce i warzywa ze skorka.Nawet w ziemniakach pod skorka zaraz jest najwiecej witaminy c, wiec jak pieczone w piekarniku to ze skora ;], tak samo z pomidorem,ogorkiem i owocami (tylko skorki od banana nie zjedz jaksie rozpedzisz ;) ) :*
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Słuchaj Malinowej, bo dobrze mówi
"Nie liczy się prędkość, ważny jest kierunek".
...
Napisał(a)
heheh :) od jakiegos czasu obieralem tego pomidora ale z tego co widze nie bede juz tego wiecej robil ;) jasne zawsze przed jedzeniem jest dokladnie myty :)
heheh dzieki Malinowa za odpowiedz :) sog:* pozdrawiam!
Zmieniony przez - do_dziela w dniu 2010-03-26 13:01:24
heheh dzieki Malinowa za odpowiedz :) sog:* pozdrawiam!
Zmieniony przez - do_dziela w dniu 2010-03-26 13:01:24
Sprawdź to działa, do dzieła!
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły