Szacuny
11
Napisanych postów
2024
Wiek
32 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
12306
Czy korzystanie z gotowych sosów, takich w słoikach np. Łowicz chiński jest bardzo "złe"? :P
Poza kwestiami wartości odżywczych, to czy jest w nich coś jeszcze niedobrego?
Szacuny
4
Napisanych postów
432
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8458
Sos możesz zrobić sam i na pewno będzie mniej chemii, nie będzie miał tylu konserwantów. Curry, cebulowy, a tak na zmotywowanie do robienia własnych sosów to powiem Ci że kiedyś pracowałem przy produkcji słoiczków z Łowicza i wcale wszystko nie jest tak piękne jak się wydaje.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Właśnie wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie samemu dżem :D
tylko mam jedno pytanie do was.
Czy ktoś jak robił (o ile robił xD) swój dżem to używał słodziku zamiast cukru? bo nie wiem jak ten słodzik zareaguje i czy wytrzyma tyle czasu ile dżem z cukrem.
Jak myślicie przejdzie to?
Pozdro.
Szacuny
2
Napisanych postów
61
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
450
Już od bardzo długiego czasu na śniadanie zjadam sobie omlet zrobiony z odżywki białkowej, mąki żytniej razowej, wody, słodzika, czasem jaja i jakichś dodatków. Kilka dni temu kupiłem inną odżywkę niż zawsze: Olimp mega Stron Protein. Robię sobie omleta z użyciem tego białka i wyszła papka, która przyklejała się do teflonowej patelni do tego stopnia, że trzeba było z 10 minut zeskrobywać. Wydaje mi się, że to przez kazeinę, która jest w białku. Czy jest jakiś sposób na omleta z tą odżywką, aby nie przyklejał się do patelni? Jak coś to piekę na oliwie.