SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295965

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2024 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12306
Czy korzystanie z gotowych sosów, takich w słoikach np. Łowicz chiński jest bardzo "złe"? :P
Poza kwestiami wartości odżywczych, to czy jest w nich coś jeszcze niedobrego?

Pomogłem?-daj sog'a :DDD

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8458
Chemia, konserwanty. codziennie nie jedz ale raz na jakiś czas spokojnie. Chiński jest akurat dobry :)w smaku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2024 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12306
A no właśnie tak mi ostatnio zasmakował :D
Postaram się ograniczyć do 10 słoików na miesiąc

Pomogłem?-daj sog'a :DDD

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 702 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 109370
Przecież nie umrzesz od tego.
Wszystko ma tą waszą "chemie".
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8458
Sos możesz zrobić sam i na pewno będzie mniej chemii, nie będzie miał tylu konserwantów. Curry, cebulowy, a tak na zmotywowanie do robienia własnych sosów to powiem Ci że kiedyś pracowałem przy produkcji słoiczków z Łowicza i wcale wszystko nie jest tak piękne jak się wydaje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Właśnie wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie samemu dżem :D
tylko mam jedno pytanie do was.
Czy ktoś jak robił (o ile robił xD) swój dżem to używał słodziku zamiast cukru? bo nie wiem jak ten słodzik zareaguje i czy wytrzyma tyle czasu ile dżem z cukrem.
Jak myślicie przejdzie to?
Pozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 61 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 450
Już od bardzo długiego czasu na śniadanie zjadam sobie omlet zrobiony z odżywki białkowej, mąki żytniej razowej, wody, słodzika, czasem jaja i jakichś dodatków. Kilka dni temu kupiłem inną odżywkę niż zawsze: Olimp mega Stron Protein. Robię sobie omleta z użyciem tego białka i wyszła papka, która przyklejała się do teflonowej patelni do tego stopnia, że trzeba było z 10 minut zeskrobywać. Wydaje mi się, że to przez kazeinę, która jest w białku. Czy jest jakiś sposób na omleta z tą odżywką, aby nie przyklejał się do patelni? Jak coś to piekę na oliwie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Podajcie jakieś zdrowe i smaczne przepisy na pasty rybne, żeby można było z jakimś chlebem pełnoziarnistym zjeść.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 702 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 109370
Vademecum działu - tam masz wszystko spisane. Sam sobie coś wybierz.
Na potreningu.pl też jest
http://potreningu.pl/diety/artykuly/868/pasta-z-tunczyka-i-jaj

Zmieniony przez - Kamil1238 w dniu 2012-07-13 12:10:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1551 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15054
Czy są jakieś przeciwwskazania do jedzenia wieprzowiny? Która część najlepsza pod względem jakości?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium