Szacuny
20
Napisanych postów
1933
Wiek
36 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
20224
Witam.
Szukając niestrudzenie zamiennika oliwy z oliwek, natrafiłam na olej z avokado. Czy on jest tak samo dobry jak oliwa z oliwek? Chodzi mi o te tłuszcze jednonasycone (czy te inne, któe posiada w większości oliwa)??
I próbował ktoś może, czy to w samku oliwy nie przypomnia?
Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.
Szacuny
1
Napisanych postów
150
Wiek
37 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3452
ja polecam jednak gotowana tylko ze musisz pokroic surowa piers na kawaleczki, dodajesz jakas kostke bulionu i do tego papryczke chilli z pestkami, gotujesz 15 min i jest za***ista i wcale nie sucha :)
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
596
Witam! Mam parę pytań, jeżeli ktoś będzie w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił.
1. Jeżeli biorę coś w kapsułkach, to jaka będzie tego waga? Niestety moja mierzy co 25, więc nie jestem w stanie sam tego stwierdzić. Dokładnie chodzi mi o kapsułki tranu. I ile kapsułek tranu powinno się(można) brać na 1 raz?
2. Pytanie co do oliwi z oliwek. Czy wy to pijecie normalnie, czy tylko dodajecie do potraw? Bo ja biorę na łyżkę i do buzi ;) I właśnie nie wiem czy to tak można?
3. BTW ze swoich potraw obliczacie z samych danych składników? Np. jajko zapiekane w tuńczyku: jajko - 10 B, tuńczyk - 15 B, 10+15 = 25 B. Tak?
4. Czy gdy ryż, albo pierś z kurczaka po ugotowaniu waży mniej, to liczyć wagę sprzed obróbki, czy po?