SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295512

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
No się tego domyśliłem chodzi mi o paprykę z tym zamrażaniem czy lepiej w całości czy w kostce je zamrażać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
lepiej pokrojone, umyte i oczyszczone z niejadalnych części
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 237 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3703
Poleci ktoś jakiś sos do ryżu/makaronu, taki na szybko do przygotowania i smaczny następnego dnia na zimno?
Z góry dzięki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
A jeszcze do tych papryk, bo była promocja w kaufie -60% na nie no i mnei to skusiło i wzięłem bezmyślnie prawie 2 kg :D I teraz mam problem co z nimi zrobić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
dostałeś już odpowiedź dobre 3 razy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Sory ale jakoś nie widze ;> Chodziło mi jak moge je przyrządzić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
jakiś gulasz, sos, nadziewane mięsem pieczone w piekarniku. poszukaj jakiś przepsów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Ja papryki jedynie wcinam na surowo. Koniu miał gzdieś fajny przepis, faszerujesz paprykę jajkami i takimi tam pierś czy wędlina jakaś i do piekarnika.

-Dawid95- najprostszy na bazie jogurtu naturalnego, moze być czosnkowy, ziołowy z bazylia oregano.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
-Dawid95-
Poleci ktoś jakiś sos do ryżu/makaronu, taki na szybko do przygotowania i smaczny następnego dnia na zimno?
Z góry dzięki.


ostatnio pisałem w moim dzienniku - kopia

od 1,5kg do 2kg pomidorów, ja kupuję takie mocno dojrzałe, z wyprzedaży, często pękające, za mniejsze pieniądze
zalewam je wrzątkiem - żeby ściągnąć skórkę, która po takim zabiegu schodzi praktycznie sama
kroję w kawałki i wrzucam na patelnię dużą
do tego dodaję cebulę, paprykę, papryczkę ostrą
dużo ziół: świeża bazylia, suszona bazylia, czosnek
do tego pasowała by sól, ale ona ma czerwoną kartkę w moim menu od początku redukcji (podobnie jak cukier)
takie coś gotuję przez chwilę, w trakcie gotowania rozgniatam pomidory
na koniec zagęszczam łyżką skrobi ziemniaczanej i gotowe
taki sos starcza mi na 4-6 dni

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
czemu sól ma czerwoną kartkę? i właśnie na redukcji jak przez deficyt i mało ilość węgli jest się płaskim i nie nabitym?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium