SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296067

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 7513 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 58469
Nieekonomiczny jest - no chyba że masz jakieś tanie źródło?

"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"

DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
jest bardzo nieekonomiczny, w moim przypadku darmowym źródłem tego cuda jest praca:P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jaki chcesz sobie jedz brązowego już dawno nie jadłem, dziękuje gotować 30-40 minut, parboiled czy basmati, na redukcji i tak większość węgli okołotreningowo się wrzuca to i biały nie zaszkodzi.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czy podczas redukcji można wcinać cebulę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 11262 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 109635
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94883 Napisanych postów 364891 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670387
finalriot
Czy podczas redukcji można wcinać cebulę?


cebula ma masę dobroczynnych właściwości

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
o kurde przeczytałem cebula na masę

Warzywa spokojnie na redukcji można wcinać, omijałbym strączkowe kukurydza, fasolki, groszek.

No i wliczaj warzywka bo się ładna sumka węgli moze uzbierać

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 747
Czy to prawda że 300g polędwicy wołowej na tydzień jest rakotwórcze?

Jak robić najlepiej wołowinę? Ja niestety tylko umiem ją przygotowywać na patelni(na oleju), a słyszałem że to nie najlepszy(najzdrowszy) pomysł.

Jakaś alternatywa dla ryżu i makaronu? Czy nie bardzo? :)

Czy to prawda że powinno się ważyć ryż PO ugotowaniu, a nie PRZED? (ja dalej jem 100g na jeden posiłek, tzn całą torebkę, przed gotowaniem )

Małe pytanko taki "bonus": Coś dobrego przed snem do jedzenia? (ani na masę, ani na rzeźbę, żeby było po prostu zdrowo)

Zmieniony przez - SPCNinja w dniu 2014-12-21 19:45:27

Zmieniony przez - SPCNinja w dniu 2014-01-08 20:01:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
- Niby zwiększa ryzyko udarów itp itd ale porównując do chemii, jaka siedzi np w kurczakach możesz śmiało jeść, mniej Ci zaszkodzi
-Pieczona wołowina jest niezwyciężona. Z góry mocno spieczona, w środku soczyzm 100%
-imo ryz:woda nie ma kcal wiec wazysz przed
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
stek 200g z polędwicy to mały, spokojnie 300 nawet na raz się da zjeść, zalezy na jakiej ilości oleju robisz jak nie wielka i na teflon to spoko nic się nie stanie, w co innego z polędwicą się bym nie bawił. Sosy to sobie z udźców można robić itp.

Alternatywa dla makaronów i ryżu np smaczniejszy ryż, uwielbiam np basmati lub kasze ziemniaki. każde źródło węgli będzie alternatywa.

Wszystko ważysz przed ugotowaniem, np ryż worek 100g po ugotowaniu będzie miał 300 ale z kosmosu energią kosmiczną się nie zrobi go 3 x więcej tylko bezkaloryczną wodą nasiąknie.

Co do ostatniego posiłku dział kuchnia czy nawet temat co właśnie szamiesz.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium