Kilka stron wcześcniej ktoś pisał, że ryż i udko gotuje w jednym garczku, w tej samej wodzie. Dla mnie lenia ;p to bardzo wygodne, ale czy mięsko jest dobre, bo woda po ryżu jest taka mętna, klejąca?
...
Napisał(a)
Czy jeśli zrobię ryż gotowany na parze to będzie miał on mniej wody niż jakbym go po prostu ugotował? Wydaje mi się, że tak ale w sumie ta woda przy gotowaniu na parze paruje i wsiąka w ten ryż. Ale taki wrzucony ryż do wody strasznie nasiąka.
...
Napisał(a)
To wlej mniej wody, proste. Ustal sobie proporcje, np. na 3/4 szklani ryżu to 1 lub półtora szklanki wody. Jak będzie ci odpowiadał to gotuj tak, jak nie to kombinuj dalej.
...
Napisał(a)
bartekrs4 a co to ma do nasiąkania ryżu wodą? I tak sie wsiąknie tyle wody ile powinno.
MrNowy ryż za bardzo nasiąka wodą bo go za długo gotujesz. Gotuj krócej, najlepiej połowe czasu która jest podana na opakowaniu (7-8min), potem niech ryż drugie tyle postoi w tej wodzie w której gotowałeś.
BTW. tak wogóle to o co konkretnie chodzi Ci w tym nasiąkaniu? Za duża objętośc ryżu? zły smak?
MrNowy ryż za bardzo nasiąka wodą bo go za długo gotujesz. Gotuj krócej, najlepiej połowe czasu która jest podana na opakowaniu (7-8min), potem niech ryż drugie tyle postoi w tej wodzie w której gotowałeś.
BTW. tak wogóle to o co konkretnie chodzi Ci w tym nasiąkaniu? Za duża objętośc ryżu? zły smak?
...
Napisał(a)
Chodzi mu o konsystencje. Ryź wsiąknie ile ma wsiąknąć, ale nie pływa w tym co zostanie. Jak będzie krócej gotował to ryż stanie się suchszy i twardszy.
...
Napisał(a)
Witam, jak moge rano spozywac szybko platki owsiane ? Moge np. w taki sposob ze zmielone platki wypijam z mlekiem ?
http://www.sfd.pl/Dziennik_treningowy{Ttoomek}-t901050.html
Dziennik by Ttoomek
...
Napisał(a)
no jasne, czemu nie?
ja zalewam płatki wodą + dodaję odżywę białkową
zagryzam bananem i jestem gotowy do pracy
ja zalewam płatki wodą + dodaję odżywę białkową
zagryzam bananem i jestem gotowy do pracy
baczny obserwator
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
-
Następny temat