Składniki:

brownie

  • 230g czerwonej fasoli z kartonu, ugotowanej lub z puszki
  • 3 jaja
  • 150g dojrzałego banana
  • 30g wheya czekoladowego
  • 30g ciemnego kakao
  • 30g mąki kasztanowej
  • erytrytol lub inny słodzik do smaku
  • odrobina ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli

masa serowa

  • 100g twarogu półtłustego
  • 50g jogurtu greckiego 0%
  • 1 jajo
  • 10g budyniu bez cukru
  • erytrytol do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę, banana oraz jajka zmiksować na gładką masę.
  2. Dodać odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem.
  3. W osobnej misce zmiksować jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodać budyń i słodzik.
  4. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem.
  5. Wyłożyć na formę połowę ciasta czekoladowego, łyżką ułożyć kleksy z masy serowej, nożem zrobić zygzaki.
  6. Wyłożyć na formę pozostałą część ciasta czekoladowego.
  7. Na dolny poziom nagrzanego do 160st. piekarnika wstawić ciasto i piec 35-40min.
  8. Wystudzić ciasto i włożyć do lodówki na noc.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 87g Tłuszcz: 35,4g Węglowodany: 120,2g 1 148kcal

Komentarze (0)