Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Batata kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i blendujemy. Czekoladę rozpuszczamy i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do zblendowanego batata. Wszystko dokładnie mieszamy. Niedużą foremkę - ja używam takiej o wymiarach około 17 x 15 cm - wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy około 25 - 30 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto wystygnie wkładamy na kilka godzin do lodówki by dobrze "związało".

Rada - można dodać owoce, jednak nie za dużo. Ja zwykle daję mrożone wiśnie na wierzch ciasta.

Wartości odżywcze:

Foremkę dzielimy na 6 porcji.

Każda z nich to 170 kalorii. Białko 8 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 18,5 g.

Smacznego!

Komentarze (0)