Składniki:

Brownie

  • 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
  • 20g ciemnego kakao
  • 20g czekolady 85%
  • 100g banana
  • 280g nieobranego batata
  • 10g mąki kokosowej
  • 20g migdałów mielonych

Karmel

Sposób przygotowania:

  1. Usunąć pestkę z daktyli, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i zostawić do namoczenia na całą noc.
  2. Daktyle odcedzić i zblendować na gładką masę z odżywką białkową i szczyptą soli.
  3. Batata włożyć na 6 minut do mikrofali, po upływie połowy czasu obrócić.
  4. Przyrządzonego batata przekroić wzdłuż i za pomocą łyżki wydrążyć środek ze skórki.
  5. Czekoladę rozpuścić.
  6. Banana, batata, odżywkę białkową kakao, rozpuszczoną czekoladę, migdały oraz mąkę kokosową zblendować na gładką masę.
  7. Masę przełożyć do niedużej formy, na wierzch wylać polewę karmelową.
  8. Włożyć do lodówki na kilka godzin - najlepiej na całą noc.
  9. Wyjąć na ok pół godziny przed podaniem.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 49g Tłuszcz: 26g Węglowodany: 133g 963kcal

Komentarze (0)