
Składniki:
- szklanka mąki bezglutenowej (ryżowa, kukurydziana - można także zmieszać te mąki pół na pół)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- szklanka mleka roślinnego (np. owsianego, sojowego lub migdałowego)
- 2 jajka
- łyżka oleju kokosowego do smażenia
- woda gazowana (opcjonalnie)
- szczypta soli
- krem VEGELOVE Cherry Choco
Wykonanie:
W wysokim naczyniu miksujemy mąkę bezglutenową z mąką ziemniaczaną, mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste możemy dodać odrobinę wody gazowanej. Na patelni roztapiamy olej kokosowy i wylewamy ciasto naleśnikowe. Smażymy 2 minuty na każdej stronie. Podajemy z kremem VEGELOVE Cherry Choco i wiśniami (świeżymi lub mrożonymi).
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)