Naleśniki bezglutenowe z VEGELOVE Cherry Choco

Składniki:

  • szklanka mąki bezglutenowej (ryżowa, kukurydziana - można także zmieszać te mąki pół na pół)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szklanka mleka roślinnego (np. owsianego, sojowego lub migdałowego)
  • 2 jajka
  • łyżka oleju kokosowego do smażenia
  • woda gazowana (opcjonalnie)
  • szczypta soli
  • krem VEGELOVE Cherry Choco

naleśniki bezglutenowe

Wykonanie:

W wysokim naczyniu miksujemy mąkę bezglutenową z mąką ziemniaczaną, mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste możemy dodać odrobinę wody gazowanej. Na patelni roztapiamy olej kokosowy i wylewamy ciasto naleśnikowe. Smażymy 2 minuty na każdej stronie. Podajemy z kremem VEGELOVE Cherry Choco i wiśniami (świeżymi lub mrożonymi).

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Spalanie

Warto przeczytać

Komentarze (0)