SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296000

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 7641 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 41205
To polecam szczególnie to http://fitness-food.pl/?p=586 POLĘDWICZKI WIEPRZOWE DUSZONE Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI.
Nie dziękuj, kliknij w reklamę albo poleć znajomym link do Bloga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Która Fasolka szparagowa jest lepsza, żółta czy zielona. Kupiłem dziś żółtą bo innej nie widziałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 130 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6807
lepsza tzn? w smaku mi osobiście bardziej smakuje zielona, ale jak mam i żółtą to długo w lodówce nie poleży :P, co do wartości odżywczych są podobne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
właśnie chodzi mi o to która lepsza jakościowo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 130 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6807
jedz tą która Ci bardziej smakuję, to nie ma w sumie w tym przypadku większego znaczenia, albo łącz obydwie lub stosuj zamiennie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 446 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2525
usmażyć mięso bez tłuszczu czyli ułożyć to mięso na patelni i wlać na patelnię wodę? i na wodzie smażyć ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 7641 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 41205
Usmażyć na oliwie z oliwek/tłuszczu kokosowym/oliwie z pestek winogron/oliwie z wytłoczyn oliwek

lub

bez tłuszczu na patelni teflonowej.

Jak dodajesz wody to dusisz mięso a nie smażysz.
Można z początku lekko podsmażyć z każdej strony a później dolać trochę wody, dodać jakieś warzywa i tak dusić pod przykryciem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 5688 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34046
nie smażymy na oliwie

olej kokosowy, masło sklarowane, smalec - ale nie oliwa!

z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 446 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2525
1. a w piekarniku jak smażę mięso/ryby to nic nie muszę dodawać? tzn. żadnej wody, oliwy...

i ile mam piec mięso? bo ryby to 180min. przez 20min


2.

https://www.sfd.pl/[RYBA]_Pieczony_Pstrąg__dobre_podczas_redukcji-t565866.html 

jak robię coś takiego to folią mam przykryć całą rybę czy tylko od spodu? np. bez warzyw jak to robię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 5688 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34046
w piekarniku to lepiej mięso przy mniejszej temperaturze ale dłużej - ok 150st - 180st do czasu aż mięso będzie miękkie ..
ja pieke w naczyniu żaroodpornym, pod koniec odkrywam pokrywke i dopiekam od góry, a naczynie wcześniej smaruję masłem by mięso nie przywarło za mocno ..

co do ryby - najlepiej ją całą folią zamknąć

z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium