SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wody

  • jak nie wymoczone, to potem wiadro wody wypijam, ale to rzecz gustu, tu słone śledzie ze słodkimi burakami kontrastują i jest ok

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-15 20:50:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • z czosnkiem tak, miod niekoniecznie. A herbata z cytryna i imbirem? Ja z innej beczki: do tych co kisza swoja kapuche. Kilka razy mi wyszla a tym razem mam nalot na wierzchu wody i woda taka inna z kapuchy jest. Robilam wszystko tak jak ostatnio..

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 18:21:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bez skórki,łyżeczka bazylii -1/2 łyżeczki kurkumy, łyżeczka tymianku -łyżeczka mielonego kminku,2 łyżki masła -2 ząbki czosnku, łyżeczka garam masali -sos sojowy,sól ,1/2 filiżanki zimnej wody Podajemy np z ryżem. Bardzo szybka potrawa,ok20min roboty,a w smaku genialna :-D Smacznego:-D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/4194749d449d43e3802c656ca55a9991.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 21:10:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A w jakich proporcjach to się robi? znalazłam na necie przepis że po pół łyżki przypraw na litr wody ale że się gotuje 5-10 minut

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 10:32:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ta kasz jaglana z kupca, ledwo ją przerobiłam - jak dla mnie ohydna! więcej nie kupie#-P Peklosól można do indyka - dostepne w markecie 100 g rozpuszczasz w pół litra wody - do tego przyprawy wedle uznania wrzucasz na 10-14 dni i masz;) a po wyciągnięciu gotujesz 50 min:) albo i krócej. Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-03-18 18:52:44 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 18:51:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ją potem ok. 3 razy, żeby to wszystko usunąć, więc już piany przy gotowaniu prawie nie ma. Czasem coś z wierzchu, więc to usuwam. Ja gotowałam zawsze wsypując kaszę do jeszcze zimnej wody...bez czekania aż dojdzie...do momentu aż wchłonie prawie całą wodę. Czy wtedy może zwiększa jeszcze swoją objętość jak się jeszcze poczeka te 15 min?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 19:35:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tu gadają o pasztetach a ja o sniadaniu, czyli owsianka na egzotycznie owsianka wdg kuchni 5-ciu przemian 1 litr wrzącej wody - ogień ¼ łyżeczka kurkumy – ogień (orzechy włoskie to tez ogień) 1/3 łyżeczki masła – ziemia (można zamienić masło na olej, tu jest miejsce na migdały, pestki dyni, siemię lniane) ¼ łyżki cynamonu - ziemia 8 łyżek [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-10 13:43:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] takie po pół kilo pakowane i mi się najlepiej sprawują. Podpowiem też (po latach eksperymentów) że najlepiej się zawija jak się papier zamoczy na jakimś głębokim talerzu tak szybko z jednej i drugiej strony i przeniesie od razu na ścierkę. I na tej ścierce już się zwija. Nadmiar wody się ładnie zbiera no i na takim miękkim lepiej się zwija.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-29 11:04:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja robię od razu większą ilość, 0,5L to wystarczy Ci na 2x. Na każde 1,5L wody sypię łyżeczkę herbaty i ok 100g cukru:-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-29 12:40:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bull możesz 20 gram płatków owsianych zmielić dodac dwa trzy jaja trochę wody lub mleka jak wolisz(cynamon ,imbir lub zioła jak na słono )i do gofrownicy.Dobrze jest białka ubić oddzielnie i dać na końcu to wtedy puszyste bardziej będą. Chyba ww za dużo nie będzie.?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-30 10:06:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agnese, część wody w mięsie po zamrożeniu i rozmrożeniu wycieka, więc siła rzeczy waga się zmniejsza. Ale co liczyć, to ja niestety nie wiem...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 14:49:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] żeby miało to nogi i rence ;-) pomóżcie kobitki! Ja się też bardzo chętnie dowiem. W necie nie znalazłam informacji jak to liczyć... Robię mleko z 75g migdałów i 2 szkl. wody, w efekcie mam ok 550ml mleka. Po odciśnięciu wióry ważą 60g, ale liczenie "na chłopski rozum", że w tym mleku znalazło się tylko 15g migdałów wydaje mi się naciągane. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-31 11:02:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeśli jest kwaśny to spróbuj dodać do chleba maślanki. Ja na 0.5kg dodaję tak z 2/3 szklanki maślanki (temp pokojowa) Chleb jest delikatniejszy, wydaje mi się iż mniej kwaśny. Oczywiście wtedy dajesz mniej wody Powodzenia :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-17 12:00:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A masz na opakowaniu podane wartosci kalorie , bialko itp. Uzyj tych danych jesli sa bo przeciez przy produkcji sera to tylko odchodzi troche wody. A zostaje reszta

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-24 17:47:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] można kupić takie podłoże wraz z mini szklarnią i nie jest to drogie, a korzystasz wiele razy. Mój kolega sam właśnie hoduje kiełki i mówi, że to bardzo wydajne :-) Ciekawe rozwiązanie. Ja jadę ze wspomnianą wyżej tacką i reklamówką %-) Nie wychodzą mi za to kiełki w kiełkownicy. Za każdym razem mi się zaśmierdują, pomimo odlewania wody itp.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-26 11:58:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bez zalewy pomidory? Tak...udało mi się takie kupic na wyjezdzie na targu na wagę. Gdzieś wyczytalam, ze dobrze jest je na jakis czas rozlozyc na pergaminie, zeby reszta wody odparowala i chwilowo mam cala kuchnie w suszonych pomidorach na recznikach papierowych. suzsone pomidory mozna przechowywac bez problemow, idealnie jakbys mogla je [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-19 12:41:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 10 % 10 łyżek cukru - 25 gram 1 łyżka soli do każdego słoika dajesz 2 krążki cebuli, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i paprykę oczywiście. Zalewasz gorącą zalewą. Pasteryzujesz 8 minut od momentu zagotowania (dzięki temu nie będą kapcie). Przepis ten służył mi kilka ładnych lat. :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-21 23:47:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • na noc (tak pi razy drzwi 12godzin) ale można i dłużej. Możesz też kiełkować strączki ale to już dłuższa zabawa. Wodę wylewasz przepłukujesz i gotujesz w świeżej. Oczywiści jak nie przepłuczesz i ugotujesz w tej z moczenia nie umrzesz ;-) Jak zalewasz płatki wrzątkiem na noc to po co moczyć? To przecież to samo tylko temperatura wody inna ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-25 12:14:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szanowne Panie, potraficie podać przybliżone wartości BTW dla szynki z szynkowara???? masa wejściowa 1kg podudzia z indyka + 100g wody (no przykładowo) +łyżka żelatyny.. właściwie to wszystko z tych policzalnych otrzymujemy z tego 850g szynki.. czy wystarczy jak przymiemy, że 85g szynki odpowiada 100g czystego mięsa? i tak policzymy? pozdrawiam

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-01 14:55:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] czystego soku, bez dodawania cukru ani niczego innego zlałam dla siebie, żeby sobie zabrać taki domowy tylko teraz nie jestem pewna jak to liczyć do miski. Myślałam żeby wliczyć jak zwykłe owoce bo w sumie to czysty sok + trochę wody która się tam skropliła podczas gotowania... Co sądzicie? Zmieniony przez - Annaaa26 w dniu 2013-10-30 22:00:55

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-30 22:00:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)