SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277242

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1693 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32707
wtedy leciałam SASem na północ Norwegii tylko z plecakiem - pełny był pudełek z jedzeniem: pieczone mięso, ziemniaki pieczone i różne warzywa ale ja zawsze zabieram ze sobą przygotowane posiłki do podręcznego, bez różnicy czy lecę wizzair'em Norwegia-Polska czy ryanair'em (rok temu leciałam Oslo-Korfu i też mieliśmy jedzonko w podręcznym) a nawet jak leciałam do Turcji tutaj jest o bagażu podręcznym http://kazdymozelatac.pl/bagaz-podreczny/

Zmieniony przez - Mali w dniu 2013-07-21 19:16:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1489 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35096
Dzięki Ja lecę Ryanair'em. No to zapakuję trochę jedzonka bez obaw

"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."

P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7385 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 27960
robię pierwszy w życiu zakwas i po 3 dniach zamiast bąbelków mam żółtą kopułkę (zakwas z mąki ryżowej - było to białe na początku ;) ) - czekać aż się cudownie samouzdrowi, czy coś poszło nie tak z operacją?

There's been a mistake.
You've accidentally given me the food that my food eats.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 52 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6937
Koksik u Niniczki wspomniał o skiełkowaniu strączków…
Ma ktoś w tym doświadczenie..?
Próbowałam tysiące razy, jakoś nigdy mi nic nie skiełkowało (np. ziarno), kiedy zostawiałam w tej samej wodzie to miałam wrażenie, że mi woda się kisi, jak wylewałam i płukałam codziennie to pół kiełka nie było przez około 4 do 5 dni

Takie zwykłe strąki są dla mnie za ciężko strawne, podobno skiełkowane są lżejsze.
Tak samo źle mi szło z ziarnem owsa po 4 dniach moczenia pół kiełka nie było, więc ugotowałam takie jakie wyszło, w smaku doskonałe, ale czułam, że mnie gniecie

Czytałam o pełnych ziarnach, że dobre źródło białka i węgli, byle nie za często, ponieważ zaburza gospodarkę wapniową..


No i co Wy na to?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
A muszą się moczyć w wodzie żeby zaczęły kiełkować ? Spróbuj jak przy robieniu zwykłych kiełków, na podłoże z waty/ligniny itp nawilżaj i tackę włóż do woreczka, żeby się szklarnia zrobiła. Mi się tak kiełki robią w ciągu max 3 dni.

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1023 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26862
Ja właśnie pierwszy raz w życiu piekę łososia w piekarniku. Ciekawe co z tego będzie... Gotowanie mnie przeraża. No ale głupio szamać puszki cały czas ;).

Tu się upgraduję -> http://www.sfd.pl/Srocze_krok_po_kroku-t988368-s18.html
"It's not going to be easy. It's going to be worth it."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 52 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6937
Vredotaa
A muszą się moczyć w wodzie żeby zaczęły kiełkować ? Spróbuj jak przy robieniu zwykłych kiełków, na podłoże z waty/ligniny itp nawilżaj i tackę włóż do woreczka, żeby się szklarnia zrobiła. Mi się tak kiełki robią w ciągu max 3 dni.


dobra... dziś zaczynamy próbę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
A ja mam pytanie takie - do jakiego rodzaju sera zaliczyć ser powstały z maślanki? Jako tłusty czy półtłusty? Nie jest niestety podane na opakowaniu jaki % tłuszczu ma maślanka.

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
A masz na opakowaniu podane wartosci kalorie , bialko itp. Uzyj tych danych jesli sa bo przeciez przy produkcji sera to tylko odchodzi troche wody. A zostaje reszta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 791 Wiek 51 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6631
attika
Vredotaa
A muszą się moczyć w wodzie żeby zaczęły kiełkować ? Spróbuj jak przy robieniu zwykłych kiełków, na podłoże z waty/ligniny itp nawilżaj i tackę włóż do woreczka, żeby się szklarnia zrobiła. Mi się tak kiełki robią w ciągu max 3 dni.


dobra... dziś zaczynamy próbę

Attika, ponoć w Obi można kupić takie podłoże wraz z mini szklarnią i nie jest to drogie, a korzystasz wiele razy. Mój kolega sam właśnie hoduje kiełki i mówi, że to bardzo wydajne
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium