SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wody

  • Dieta proteinowa - Plan Protal

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ja moge mowic tylko za siebie. Ja ja stosowalem z tym ze wg planu dukana. Zaklada on przemienne fazy z warzywami i wiele dodatkowych wskazowek: duzo wody, wspomaganie witaminami etc... bo inaczej mozna sobie krzywde zrobic.. Jest caly kompletny plan. wpisz w google: dieta dukana Jedyne co wiem to: Skutecnosc - niepodwazalna. W zasaddzie dominuja [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 11816 Data: 2010-04-15 23:27:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się? odgrzebię, przepraszam, intryguje mnie to z powodu wykształcenia i niezrealizowanych ambicji zawodowych moja pierwsza myśl to wariactwo insulinowe w organiźmie (skok i nagły spadek później) + niestrawność, nadkwasota, retencja wody w organizmie z powodu nadmiaru węgli co jeszcze? Marta, jak nie chcesz śmiecić to na priv proszę ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 23:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] można też później doprawić proszkiem), chwilę smażymy i dodajemy grubo pokrojone liście jarmużu (można wyciąć grubsze fragmenty nerwów bo pozostaną twarde), podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje. Można dusić kilka minut (zwykle przepisy podają, że około 5), można kilkadziesiąt do nieco większej miękkości.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-18 11:15:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • parowaru mięso na pewno nie jest soczyste Właśnie wg mnie jest bardzo soczyste, a na pewno bardziej, niż z wody Jak czasami gotuję mięsiwo w parowarze, to zawsze z różniastymi przyprawami i zawsze jest pycha Ale i tak najfajniejsze jest klasyczne pieczenie. Piekę w hurtowych niemalże ilościach i mam zapas

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-28 08:00:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obli, dzięki za info hmm, jeśli z parowaru mięso jest bardzo soczyste, to ja nie wiem, jakie ja to mięso w takim razie jem hehe zgadzam się, że lepiej niż z wody no nic, dziewczyny, dzięki za opinie milego

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-28 08:35:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mi też wyszedł kleisty - taki aż nóż brudzi przy krojeniu, ale pyszny. Zastanawiam się czy dałam za małą temperaturę czy za dużo wody. W jakiej temperaturze pieczecie swoje chlebki? Ja jechałam kwadrans w 220 st. i 45 minut w 200 st, wydawało mi się dużo... A wyrósł ładnie na stołku przy kaloryferze. Zmieniony przez - k_rol_k w dniu 2011-10-31 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-31 12:23:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] soczewicę moczy 3 bodajże dni, aż zacznie kiełkować - rozumiem, że przez namaczanie z ziaren pozbywa się jakiejś niekorzystnej substancji, ale o co dokładnie chodzi? Kupiłam worek soczewicy zielonej Sante, na opakowaniu napisane jest, żeby po prostu zalać szkl soczewicy szkl wody i gotowac do wchłoniecia przez nia płynu... więc jak to jest? ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-06 19:32:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Majli mam pytanie o Twoje naleśniki z przepisów... NALEŚNIKI: -piana z 3 ubitych białek ze szczyptą soli, -żółtko ukręcone z dwoma łyżkami wody i 3 łyżkami płatków owsianych (wsypać 3 łyżki i zmielić, a nie dać 3 łyżki zmielonych!), Delikatnie połączyć i mamy masę na naleśniki Może jestem ciemna }:-( ale nie kumam co to znaczy ukręcone??? żołtka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-13 21:28:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • różne są taktyki, ja z tego gotowego zakwasu biorę 2-3 łyżki stołowe na zaczyn, resztę wstawiam do lodówki. Do tych 2-3 łyżek zakwasu daję 100g mąki i 100g wody, zostawiam do wyrośnięcie i dalej jak pisałam wyżej (3 fazy) :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-05 15:03:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ile czasu piec w 180 st bez termoobiegu? Chyba coś zle zrobilam Bo z tego co mi wyszlo po 5 dniach , odłożyłam 100g do słoika a do 700 g tego zakwasu dalam 700g mąki i 500ml wody... To dalam na 2 takie małe foremki... skorka ok, chrupiąca, popękał mi na górze ale w srodku mokry.. i ciezko go odkleić od papieru... :-? Zmieniony przez - natasza__ w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-05 19:04:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak wychodzi mokra glina to może mniej wody do ciasta dodawaj.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-06 15:09:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Robiłam tak jak Oveja ma w przepisie: 100g mąki + 100g wody - tyle dodawałam przez 5 dni.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-14 22:28:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zostaw dwie łyżki reszte wylej, dokarm 50 gr wody, 50 gr maki, zostaw na 4 godziny, jak zacznie pracować, to przykryj folia i wstaw do lodówki, to będzie Twój zaczątek do każdego nastepnego chleba, jak nie zacznie pracowac, to znaczy że z niego nic nie będzie taka ilosć możesz przechowac nawet w szklance :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-14 22:31:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak zmnienił konsystencję to pracuje :) wieczorem powtórz to samo, czyli dwie łyżki zakwasu zostaw dołóż 50 maki i 50 wody, resztę wywal, zostaw to znowu na 24 godziny, jaka wodę dodajesz ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-15 07:37:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny mam pytanie odnosnie chlebka ;-) Kolejny wyszedł mi dobry, ale znowu papier nie chciał się odkleić od niego... No i wyszedl taki... kwaśny, bardziej niz poprzednio..:-? Co zrobic zeby papier ładnie odchodził? Moze za duzo wody daję? jest wilgotny od spodu.. ostatnio wytrzymał 5-6 dni, bo pojawiła się pleśń..

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-19 10:30:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Upiekłam właśnie swój pierwszy chleb razowy :) wzięłam składniki wg przepisu Oveji: 500g zakwasu, 500g mąki, 400g wody. Górę jeszcze posypałam 20g orzechów włoskich, bo zapomniałam dodać ich przy mieszaniu. Piekłam wg tego co napisała etrala, czyli najpierw zmieszałam w misce składniki, odstawiłam na ok 2h (do lekko ciepłego piekarnika), później [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-22 00:22:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a wyrzucałas połowe, czy tylko dokarmiałas ? :-? ło matko nie wyrzucałam........... Przez 5 dni dokładałam po 100 g mąki i 100 g wody. Etrala nie mam mąki i kasy też }:-( myślę że przetrzymam przez święta w lodówie i zacznę po świętach dokarmiać.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-22 13:00:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kociszcze, takie mleko w procesie sterylizacji straciło wszystkie bakterie - i te dobre i te złe. Ostatecznie dostajesz coś na kształt zabarwionej wody ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-19 18:37:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mathilda Co do suszonych owoców. Pomyśl sobie, że świeży owoc to owoc z wodą. Suszony to owoc bez wody. Więc jak weźmiesz jabłko pokroisz i wysuszysz. To samo suszone jabłko będzie dużo mniejsze objętościowo i lżejsze, niż świeże, ale kalorii będzie miało tyle samo. Mam nadzieje, że zrozumiałaś?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-23 20:30:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mathilda Co do suszonych owoców. Pomyśl sobie, że świeży owoc to owoc z wodą. Suszony to owoc bez wody. Więc jak weźmiesz jabłko pokroisz i wysuszysz. To samo suszone jabłko będzie dużo mniejsze objętościowo i lżejsze, niż świeże, ale kalorii będzie miało tyle samo. Mam nadzieje, że zrozumiałaś? No tak... ależ głupek ze mnie, ja się doszukiwałam [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-24 15:58:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)