SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276386

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
Grill elektryczny sie nadaje na wszytsko co sie na patelni robi i na klasycznym grillu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
parowaru mięso na pewno nie jest soczyste

Właśnie wg mnie jest bardzo soczyste, a na pewno bardziej, niż z wody

Jak czasami gotuję mięsiwo w parowarze, to zawsze z różniastymi przyprawami i zawsze jest pycha

Ale i tak najfajniejsze jest klasyczne pieczenie. Piekę w hurtowych niemalże ilościach i mam zapas

Meraviglia!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1635 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 19571
Obli, dzięki za info

hmm, jeśli z parowaru mięso jest bardzo soczyste, to ja nie wiem, jakie ja to mięso w takim razie jem hehe zgadzam się, że lepiej niż z wody

no nic, dziewczyny, dzięki za opinie milego

The Journey of a Thousand Miles begins with a Single Step...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18023
Dziewczynki pomóżcie. Może macie jakiś pomysł. Dostałam w prezencie od teściów kilka kurczaków takich wsiowych co to sobie po podwórzu biegały i robaczki wpieprzały. Ogólnie mięcho nie za tłuste, bo one napakowane są i niski %BF mają, skóra tylko taka grubsza. Jak to w dietę wliczyć? Gnaty mają twarde i ciężkie raczej, no ale jakoś mi się nie uśmiecha dłubać tego na surowo żeby się przekonać ile odpadów a ile mięcha w tym. Jest jakiś przelicznik? Po za tym dostałam coś co jest (jeśli dobrze zrozumiałam) skrzyżowaniem kaczki z gęsią. Też nie wiem jak to liczyć. Pożreć i tak mam zamiar jak nie będzie wyjścia to w ramach cheat meala, ale tak się zastanawiam czy można to jakoś kulturalnie w dietę wpasować.

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5434 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 41059
Możesz upiec i zważyć porcję upieczoną z gnatami, potem zjeść części jadalne, potem zważyć gnaty i wyjdzie Ci samo mięcho, a mięcho upieczone liczę tak, że 100 g upieczonego to ok 140-160 surowego (sprawdzone empirycznie na udźcu z indyka - zależy jak długo pieczone itp), więc przeliczasz sobie konkretne mięcho, i wpisujesz w bilans. Ja bym liczyła normalnie, kurak to kurak, wahania chyba w jego składzie nie będą tak znaczne dla kcal (co innego dla wartości biologicznej samego mięsa, bo to będzie lepiej.

Albo drugi sposób - ale to zależy czy sama zjesz całego kuraka czy nie. Bo ja np jestem jedynym mięsożercą w domu, więc ważę sobie duże udo indyka zawsze surowe (tzn na paragonie jest ile waży ), piekę/duszę, zjadam np na 4 posiłki, jeśli jest z kośćmi to ważę kości które zostają po każdym posiłku, odejmuję od wagi tego surowego i to co mi zostaje dzielę na 4 i wpisuję do bilansów tych 4 posiłków. Wychodzę z założenia żeby się bilans kilkudniowy zgadzał, bo organizm to przecież nie maszyna, komputer.

generalnie ja bym te kuraki liczyła jak kuraki, tyle że zabawa z odliczaniem kości.
a tę kaczkogęś to jeden pies jak policzysz, chyba podobne mają wartości (aż mi ślinka pociekła, kaczka i gęś w jednym - pycha).

No i jak masz za dużo, to ja Cię chętnie odciążę z tych wiejskich dobroci

http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z

In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18023
Dziękuję za poradę :)

Eh, tylko jak już zeżrę i się okaże, że za dużo to już przepadło :D Zwykle planuję żarło na kilka dni na przód a tak to ciężko. Trudno, nie ma lekko :D

Ja tam jestem mięsożerca zadeklarowany, pół takiego kurczaka (a waży ptaszek koło 3 kilo) to ja bym na jedno posiedzenie wciągnęła :D A mój mąż też nie lepszy :D Także przykro mi, ale mięchem się nie podzielę :D

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Spojrzyj na nutritiondata.com Tam są wartości podawane też w porcjach, np. 1 udko z kury ze skórką i kostkami Problem w tym, że często trzeba sobie przeliczyć z oz na g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18023
Dzięki wielkie :)
Dzisiaj właśnie zamierzam takiego ptaszka pożreć :D Z przeliczaniem oz na g nie ma problema, przyzwyczajona jestem :)

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5434 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 41059
A tak w ogóle to nie dyskryminujecie kaczki i gęsi w menu, tak? bo jest fobia, że tłuste i w ogóle, ale przecież nikt skóry i wyciekniętego tłuszczu w sosie nie wciska w gardło, a mięso jest tak pycha, że to przecież grzech by było z diety wykluczać. I myślę też, że biologicznie ma o wiele większą wartość niż kurak, tzn mniej przemysłowo hodowane - czy się mylę?

http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z

In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18023
Ja żadnego mięcha nie dyskryminuję, jak dla mnie to mogłoby być nawet ze szczura czy węża :)

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium