SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277557

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1341 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35628
jak zmnienił konsystencję to pracuje :) wieczorem powtórz to samo, czyli dwie łyżki zakwasu zostaw dołóż 50 maki i 50 wody, resztę wywal, zostaw to znowu na 24 godziny, jaka wodę dodajesz ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
Szukam sprawdzonego przepisu na kapuste kiszona. Kisil ktos morze?

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 111 Wiek 47 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56756
Ja kisiłam, dajesz tylko kapustę i sól, warstwa kapusty posypujesz sola i warstwa kapusty i tak na zmianę na pewno wyjdzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
adzia a to najpierw w jakims metalowym pojemniku robisz? bo ja nie mam niestety beczki i musze kapuste do sloikow poprzekladac i nie wiem za bardzo co i jak a jutro wlasnie chce ja zakupic i poszatkowac

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 111 Wiek 47 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56756
Poszatkowałam , włozyłam do słoika i zakręciłam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 536 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17819
Etrala, dzisiaj jak wróciłam z pracy to zakwas urósł :D Jak tylko odkręciłam pokrywkę 'buchnął' we mnie dziwny zapach ze słoika, taki bardzo kwaśny, więc chyba jest bardzo dobrze? Na weekend prawdopodobnie wyjadę, więc może lepiej włożę go do lodówki, czy może lepiej zrobić tak jak napisałaś i jutro go włożyć do lodówki. Czy może tak stać na grzejniku bez dokarmiania przez 2 dni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
Dziewczyny, macie może jakiś sprawdzony przepis na domowe wędliny? Np. ze schabu czt piersi z indyka? Przydałoby mi się coś takiego.

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
kaszmirka ja jak kisiłam to tak jak pisze adzia2 warstwami, ja robiłam w plastikowym wiadrze. Jak będziesz już miała warstwy to musisz je ubić (kiedyś jak się robiło w duuużej glinianej beczce to ubijało się drewnianym kołkiem), ja zatrudniłam męża i rękami mi ubił. Trzeba tak zrobić żeby kapusta puściła sok, potem do słoików. Tylko wstaw je w miskę i nie zakręcaj na maksa bo będzie z nich leciało, kapusta "chodzi". U mnie po 3 dniach było już OK umyłam słoiki i podokręcałam. Kapusta jest przepyszna.

P.S. Teściowa mówiła, że jak się nie ubije tak żeby był sok to może potem spleśnieć, ale nie wiem czy to prawda.

Saida ja gotuję, albo piekę i potem na zimno wcinam...
Nie wiem jakie wolisz?

Moja mama robi pyszną roladę z kurczaka jak chcesz to zaraz ją zapytam i Ci napiszę co i jak...

Zmieniony przez - Trzynastka.a w dniu 2011-12-15 21:35:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 396 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8054
Saida
Dziewczyny, macie może jakiś sprawdzony przepis na domowe wędliny? Np. ze schabu czt piersi z indyka? Przydałoby mi się coś takiego.


ja to wrzucam kawał mięcha przyprawionego i owiniętego grubszą nicią do szybkowara.. pół godzinki taki indyk albo szynka i jest gotowe.. wyjmuje i jak wystygnie to do lodówy i po nocce w lodówce już można kroić i się nawet nie rozwala.. a przez to, że w szybkowarze się kisi w wodzie to mięcho nie jest zasuszone jak z pieca (ale też nie leje się z niego jak z tych sklepowych no bo nie ma powciskanej solanki.. wiadomo) tak robię ja.. ale chętnie się dowiem jak można inaczej tak dla urozmaicenia :)

http://www.sfd.pl/_berry__:_bo_woli_kombinować_z_ciałem_pod_okiem_szefowych_:_-t811041.html  foty str. 18 i 30

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
— H. Jackson Brown, Jr.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
_berry_
pół godzinki taki indyk albo szynka i jest gotowe..


_berry_ szynkę wieprzową tak przygotowujesz? i w pół godzinki masz miękką? Ja muszę gotować o wiele dłużej w garnku oczywiście...
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium