SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wody

  • Zaczać juz czas najwyższy i zmienić się na lepsze

    Post
    Trening dla początkujących

    Wpis za Poniedziałek ( zaganiany jestem i do tego masa problemów, niektóre sam sobie stwarzam niestety ): W Niedzielę ostro pochlałem choć nie planowałem tego. Póżno spać poszedłem nad ranem, oczywiście wrażeń co nie miara, choć u mnie jak dam ostro w czoło to raczej te wrażenia są negatywne niestety :(. Podczas libacji nie pamiętam czego i ile [...]

    Odpowiedzi: 228 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-03 00:19:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zaczać juz czas najwyższy i zmienić się na lepsze

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] 40 gram. -twaróg chudy 50 g. V posiłek, godzina: pewnie o tej godzinie 20:30 i pewnie tak. -Twaróg chudy 150 gram . Do tego w ciągu dnia wypiłem trzy zielone Herbaty, masę wody oraz po treningu i przed snem zamierzam wypić magnez z witamina b6 rozpuszczalny w wodzie oraz przed snem równierz pół szklanki melisy. Wczoraj jako ostatni posiłek [...]

    Odpowiedzi: 228 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-15 19:40:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu ma sie gotowac kurczak ? wrzucamy do gotujacej sie wody i tak kolo 15min, dobrze pamietam?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-11-29 16:54:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a jak jest z duszeniem kurczaka? wlewam do garnka odrobine wody, jak sie gotuje dorzucam kurczaka i co? przykrywam co jakis czas mieszajac?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-01 18:43:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Avari ,jezeli chodzi o taki zageszczony mąko to: najpeirw podsmazasz mieso na jakiejs tam oliwie,dodajesz cebulke i podlewasz bulionem(250ml.,goracej wody+kostka rosolowa),czekasz az wszystko bedzie miekkie,wtedy do kubka wlewasz kilka lyzek tego wywaru z patelni oraz lyzke mąki (robisz tak zeby nei zrobili sie kluchy z tej maki),mieszasz to w [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-24 17:21:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a wlasnie ze chvja prawde mowicie, wczoraj robilem kure sobie i tyle wody bylo ze musialem lyzka odlewac z patelni a smazylem a niczym... kura byla wytarta, powiedzialbym nawet ze podeschnieta

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-28 19:29:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KK3 - masz racje tez nie spotkalem sie z tym przypadkiem daje kure od razu i 0 wody skąd macie takie fajne mięsko ??

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-28 21:21:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie czytałem wszystkich postów ale chciałbym dodac że groszek powinno gotować sie w dużej ilości wody... bez przykrycia jedynie pierwsze 15-20 min moze być po przykryciem.. tak samo jak warzywa kapustne powinny być gotowane bez przykrycia... jeśli coś takiego w postach było to przepraszam

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-02 21:09:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mozesz do wody w ktorej gotujesz kurczaka dodac kostke rosolowa i nei gotuj za dlugo bo bedzie suchy

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-08 11:02:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mozna tez szklanke wody parenascie minut przed posilkiem:) Mozna minimalnie oszukac wtedy organizm co do ilosci jedznia spozytego potem ;]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-15 16:50:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam mam pytanie o warzywa :) kupuje czesto warzywa w torebkach gdzie przygotowanie wymaga podgrzania w mikrofoali przez 6-7 min i mam pytanie czy podgrzewac pod przykryciem? czy dodawac tam troche wody ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-18 19:58:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie, ja też nie kojarzę, ale wrzuć do wody, a nie do mikrofali.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-19 19:26:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a dlaczego kure do gotowanej wody? duzo strace jak zalewam zimna i wstawiam na gaz?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-13 15:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Albo : sałatka : -kluseczki kruszysz i zapażasz w wrzątku z kostką rosołową(mało wody-mają byc aromatyczne mocno) - odcedzasz i stygną - kurczaka kroisz, smazysz/gotujesz jak kto lubi lub cel pod diete - papryke kroisz w kostkę, dodajesz mała puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej - sałate lodową rwiesz na małe kawałki - jak ostygnie kurczak i [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-24 15:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a wody się dodaje ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-26 19:34:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czyli podlewamy wodą, dużo tej wody?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-26 19:49:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] majonezu zajmuje ok.5 min. Można takim mikserem "ręcznym" bez problemu wychodzi. Trzymać w lodówce (to chyba wiadomo?).Jak komuś za gęsty to można kapnąć nieco wody :) *ja zwykle mieszam rzepakowy z oliwą z oliwek, oba na zimno tłoczone itd. Radze na początek dać mniej oliwy i stopniowo przyzwyczajać się do jej smaku ** jak komuś [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-02 15:15:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witam czy kurczak gotowany ok 1h traci jakies wartości odżywcze ? jak tak , to ile sie powinno gotować kuraka ? robie to tak wsypuje warzywka do wody razem z kurakiem i gotuje ok 1h i wychodzi taki jak z rosołku , czy nie traci przy tym wartości odżywczych ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-15 16:38:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Ci mój sposób.. w nawiasach podam inne propozycje Na patelni podsmaż czosnek (jeśli lubisz podsmaż też cebulkę lub imbir) Na to szpinak (ja dodaje odrobinę oliwy i wody.. żeby nie przywarł podczas rozmrażania) Podgrzewaj i mieszaj aż do rozmrożenia. Potem dodaj dużo pieprzu i papryki chili .. (ja soli nie daję, wegety nie uznaję ..ale [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-08 21:30:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozmroz i wtedy zwaz, bez wyciskania ,tylko wyjmij z tej wody, bo na bank jest rybka podlana dla wyzszej wagi.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-16 11:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)